Чи потрібно платити військовий збір якщо продали нерухомість?

Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує, що обов’язок сплати військового збору виникає тоді, коли платник отримав дохід, який підлягає оподаткуванню податком з доходів фізичних осіб. Такий дохід оподатковується збором за ставкою 1,5 відсотка. Нарахування, утримання та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюються у порядку, встановленому ст. 168 Податкового кодексу України.

Статтею 172 Податкового кодексу України визначено в якому випадку дохід, отриманий від продажу нерухомого майна, є об’єктом оподаткування податком з доходів фізичних осіб. Однією із умов, яка передбачає звільнення від оподаткування доходу, отриманого від продажу нерухомості, є період, протягом якого таке майно перебувало у власності особи, яка його продає.

Також важливим фактором є кількість таких операцій, проведених платником протягом звітного року. Приміром не підлягає оподаткуванню дохід, отриманий від продажу не більше 1 разу протягом року будинку чи квартири, але за умови, що таке майно перебувало у власності продавця понад три роки. Тож отриманий дохід не слугуватиме об’єктом оподаткування військовим збором. Якщо ж одну із зазначених умов не дотримано, із суми отриманого доходу слід сплатити як податок з доходів фізичних осіб, так і військовий збір.



Переглядів: 2437
Поширень: 0

Останні новини