ВНТУ впроваджує програму підготовки магістрів з інформаційних систем європейського рівня

11 квітня у Вінницькому національному технічному університеті відбувся міжнародний семінар з проекту MASTIS «Establishing Modern Master-level Studies in Information Systems» («Створення сучасної магістерської програми в галузі інформаційних систем») за програмою Європейського Союзу Erasmus+.

Мета проекту, одним з бенефіціарів якого виступає ВНТУ, полягає в покращенні магістерської програми в галузі інформаційних систем відповідно до потреб сучасного суспільства; наданні можливості університетам наблизитись до змін на світовому ринку праці та освітньому просторі, швидко реагувати на потреби роботодавців; надати студентам уявлення про профілі різних робочих місць в галузі інформаційних систем для забезпечення можливості працевлаштування.

До участі у заході долучились представники європейських та українських університетів, що входять до консорціуму проекту MASTIS, викладачі та студенти, а також представники ІТ спільноти Вінниччини.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся ректор Вінницького національного технічного університету Віталій Грабко:«Ми дуже раді вітати усіх вас в стінах нашого університету. Дякуємо, що долучились до участі у міжнародному семінарі з проекту MASTIS, який сьогодні проходить на базі факультету компютерних систем і автоматики. Даний проект є дуже важливим для нашого навчального закладу, адже він надає унікальну можливість для науковців з різних міст України та Європейського Союзу зібратись разом і обговорити цінні рекомендації щодо підвищення якості сучасної технічної освіти та перспектив її розвитку».

До вітань учасникам проекту MASTIS також долучився директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко:«Від імені Вінницької обласної державної адміністрації я вітаю всіх учасників даного заходу. Висловлюю подяку керівництву Вінницького національного технічного університету, координаторам проекту з французької сторони, а саме університету Ліон-2 імені Люм’єр, і всім учасникам, які беруть участь в даному проекті. Він є надзвичайно важливим для Вінницької області, оскільки близько 10 тис. осіб працюють в ІТ секторі Вінниччини. А найпотужніший центр, де ці фахівці отримують освіту є саме Вінницький національний технічний університет. Тому реалізація проекту MASTIS, який впроваджує сучасні європейські стандарти освіти є надзвичайно важливим».

Завдяки проекту MASTIS, який впроваджується за підтримки Erasmus+ програми Європейського Союзу, Україна отримала програму підготовки магістрів з інформаційних систем європейського рівня, яка гармонізована з вимогами ІТ-індустрії України та Європейськими вимогами до ІТ-професій.

Згідно завдань проекту, його учасники аналізують вимоги зацікавлених сторін до магістрів у відповідності до навчальних програм в області інформаційних систем, розробляють нову навчальну програму на основі використання ECTS та Tuning методології, створюють інноваційне академічне середовище для забезпечення реалізації магістерської програми в області інформаційних систем та, власне, запроваджують результати даної роботи у своїх навчальних закладах.



Переглядів: 1985
Поширень: 0

Останні новини