Коштовніше золота: вінничани мають можливість на власні очі побачити археологічні знахідки, яким немає ціни

Золоті, бурштинові, та бронзові прикраси, які відкопали археологи в курганному могильнику II тис. до н. е. – покажуть вінничанам. На унікальну тематичну екскурсію охочих запрошують до Вінницького обласного краєзнавчого музею.

«Це унікальна можливість побачити всесвітньовідому колекцію золотих виробів доби бронзи та раннього залізного віку (сарматської культури), з якою наші відвідувачі не мають можливості ознайомитись кожного дня. Адже ця тематична екскурсія проводиться лише за попереднім замовленням. Відвідувачі дізнаються таємницю сарматського царя, похованого в Порогах на Ямпільщини, що таке давній знак «тамга» та про що вона може розповісти. Побачити унікальні прикраси, статусні речі, почути про світогляд та життя давніх народів, що їх створили», - розповідає екскурсовод музею, археолог Ольга Грабовська.

Старовинні золоті прикраси, знайдені на теренах Вінниччини, неодноразово ставали об’єктом захоплення цінителів давнього мистецтва з інших країн. Вони побували на виставках в італійських містах Ріміні і Тренто, в м. Лінц (Австрія) та м. Ганновер (Німеччина).

Побачити на власні очі речі, яким немає ціни вінничани та гості міста зможуть вже неділю, 14 квітня о 15.00

Для того, щоб взяти участь в екскурсії, потрібно зареєструватись за посиланням

Вхідний квиток для дітей та студентів – 10 грн.

Вхідний квиток для дорослих – 20 грн.

Екскурсійна путівка – 200 грн (з групи).



Переглядів: 3817
Поширень: 0

Останні новини