В Краєзнавчому музеї проведуть майстер-клас з писанкарства

Майстер-класи проведуть 20 та 21 квітня о 15:00 за попередньою реєстрацією. Організатори забезпечують учасників майстер-класів фарбами, писачками та свічками - із собою усі бажаючі потрапити на майстер-клас мають взяти варене або видуте сире яйце.

Зареєструватися на майстер-класи необхідно за посиланням або за телефоном: 063-651-74-46. Вартість для дітей та студентів 20 гривень, для дорослих - 30 гривень.

Як повідомляють у Краєзнавчому музеї, на майстер-класі відвідувачі зможуть  дізнатися про традиції писанкарства на Поділлі: візерунки, символи, колорит... А найголовніше – власноруч розписати, можливо, свою першу Великодню писанку.

"Подільська писанка – унікальне явище національної культури України, у якому народ виявив свій мистецький хист, здатність до творчого осмислення та художнього узагальнення навколишнього світу. Писанки ніколи не варили і не вживали у їжу, ними ніколи не бавились. За народними повір’ями вони були джерелом родючості землі, всіляких щедрот, багатства, запобігали різним напастям, захищали від стихійного лиха. Писанками прикрашали хату, їх дарували. Наприклад, дітям давали писанки здебільшого з яскравими фарбами, хлопцям з червоним тлом, сонячними знаками, дубовим листям, господарям – «сорок клинців», людям похилого віку – з чорним тлом та поясами – «небесним мостом», «драбинками» тощо", - йдеться на сторінці заходу в мережі Фейсбук. 



Переглядів: 4900
Поширень: 1

Останні новини