У Подільському зоопарку народилось дитинча винторогої антилопи

У Вінниці антилопа Канна 11 квітня народила дитинча, дівчинку вагою близько 50 кілограмів. Про це повідомляється на сторінці Подільського зоопарку у мережі Фейсбук.

- Це винторога антилопа Канна, одна з самих великих антилоп, які є взагалі, - розповідає директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. - Придбали ми її чотири роки тому. Самцеві тоді було два роки, а самці — рік. Вони досягли статевого дозрівання і народили дівчинку.

Вагітність тривала дев’ять місяців. Дитинча народилось зі смужками на грудній клітці. У маляти гарно виражені основи рогів.

- За п’ять днів до пологів ми відігнали самця від самки, - розповідає директор зоопарку. - Наразі мама із дитинчам перебувають в окремому вольєрі, який обігріваємо за допомогою парового опалення.

Євген Ткачик також зазначає, що годувати новонароджене з пляшечки не доводиться. Тварина споживає материнське молоко самостійно. Самка поводить себе спокійно. Агресію виявляє лише для захисту та охорони свого дитинчати. 

- Попереду може бути проблемою зігнати самку з дитинчам в один вольєр з самцем. Але ми сподіваємося, що все буде добре, - каже директор зоопарку. - Вольєри, в якому перебувають самець та самка з новонародженим, розташовані поряд, і батько часто підходить до своєї донечки і облизує її.



Переглядів: 3404
Поширень: 0

Останні новини