Вінничани в режимі онлайн зможуть відслідковувати хід ремонту автомобільних доріг області

Сьогодні, 22 квітня,  відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Вінницькою обласною державною адміністрацією та Національним Секретаріатом CoST.

Сторони погодились, що для пілотного проекту ОДА розкриватиме дані про ремонти та будівництво автомобільних доріг місцевого значення.

В рамках децентралізації дорожнього господарства, на баланс Вінницької обласної державної адміністрації було передано 7 520 км автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Відтепер, всі бажаючі зможуть отримувати актуальні дані про проведення ремонтів автомобільних доріг області на публічному порталі CoST «Прозора інфраструктура» в режимі онлайн за посиланням: portal.costukraine.org

«Прозора інфраструктура» - веб-портал відкритих даних про інфраструктурні проекти, впорядкованих згідно з міжнародними стандартами CoST IDS, на якому дані подані у зручній та зрозумілій для широкого загалу формі, з візуалізацією на карті України.

Стандарт CoST IDS передбачає моніторинг інфраструктурного проекту на всіх етапах його життєвого циклу: від прийняття рішення про реалізацію проекту та планування до закінчення гарантійного терміну.

Частина інформації про проект автоматично завантажується у форми з порталу публічних закупівель Prozorro щоночі (біля 40%), частину розпорядники коштів вносять самостійно.

Завдяки порталу, громадянське суспільство отримає зручний інструмент для здійснення громадського моніторингу та контролю реалізації ремонту доріг. Журналісти – зручний доступ до об’єктивної та актуальної інформації про виконання проектів, порівняння та аналізу інформації для підготовки матеріалів про дорожнє будівництво Вінницької області.

Керівництво обласної адміністрації отримає можливість забезпечити прозорість реалізації інфраструктурних проектів та здійснювати моніторинг дорожнього сектору, щоб інформувати громаду про покращення місцевої інфраструктури.

Для бізнесу відкритість демонструє рівень відкритості ринку та корисну статистику про реалізацію інфраструктурних об’єктів, рівень конкуренції та підвищує інвестиційну привабливість регіону.



Переглядів: 2752
Поширень: 0

Останні новини