В рамках Інтеркультурної стратегії будуть працювати над розвитком бізнесу та туризму у Вінниці

У Вінниці триває робота над розробкою Інтеркультурної стратегії міста. За увесь цей час учасниками пророблена чимала робота, починаючи від збору інформації – закінчуючи написанням проекту даного стратегічного документу, підготовленого представниками КП «Інститут розвитку міст».

24 квітня знову зібралась робоча група, щоб обговорити напрацьоване і визначити наступні кроки та пріоритети. 

Ключовим питанням до обговорення став проект Інтеркультурної стратегії, а також питання механізмів її реалізації, видів моніторингу впровадження заходів. Експерт Юрій Войціцький, радник з регіонального розвитку Вінницького ВП ЦРМС, поділився своїм досвідом та порадами щодо кращого моніторингу впровадження стратегії. На його думку, реалізація будь-якої стратегії розвитку без системи моніторингу є подібною до управління літаком Boeing, у якого під час негоди відмовили усі інформаційні табло та індикатори. 

Тому на членів робочої групи попереду чекає робота над розробкою системи моніторингу Інтеркультурної стратегії Вінниці та індикаторів.  

Необхідною складовою зустрічі стало і обговорення виділеної п’ятої стратегічної цілі ІС - "Бізнес і Туризм". Заступник директора департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені представив проектні ідеї, які сприятимуть розвитку імідіжу інтеркультурної Вінниці.

Серед них - Школа гостинності та гідів, Європейський дім (багатофункціональний простір для проведення культурних, освітніх та бізнес-подій), розробка нових інтеркультурних туристичних екскурсійних маршрутів і квестів, Центр єврейської культури Вінниці і музей Голокосту; створення різномовних версій туристичного мобільного додатку та додатку «Вільна мапа», додавання інтеркультурного контенту; розробка інтеркультурних туристичних продуктів та участь у міжнародних туристичних виставках цільових ринків етнічного, ностальгійного та сентиментального туризму.

Представники національних спільнот, активних ГО міста, члени робочої групи змогли ознайомитись з відібраними найкращими інтеркультурними проектами відповідно до тієї чи іншої стратегічної цілі. Наразі подано 54 проекти, які планується реалізувати до 2030. р. 

Основною запорукою успішного впровадження стратегії є моніторинг її реалізації. Так постало питання створення Комітету з управління моніторингу впровадження ІС, до якого запрошено всіх бажаючих з робочої групи. Обговорення даного питання триває. 

До уваги учасників обговорень представлено ті проекти, які ввійшли до Стратегічного плану щодо розвитку інтеркультурної Вінниці до 2020 р.  Захід відбувся за підтримки  офісу GIZ у м. Вінниці Integrated Urban Development in Ukraine.



Переглядів: 1711
Поширень: 0

Останні новини