Стали відомі дати проведення ЗНО-2019

Сьогодні, 3 травня, в облдержадміністрації відбулась нарада щодо підготовки та проведення в загальноосвітніх навчальних закладах Вінницької області зовнішнього незалежного оцінювання. Під час наради було обговорено низку питань щодо організації безпеки учасників тестування та медичного спостереження за дітьми під час складання іспитів.

Заступник голови облдержадміністрації зауважив, що цьогоріч кількість охочих взяти участь у ЗНО зросла. Так, для проходження зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури у 2019 році у Вінницькій області зареєстровано 15337 учасників, що на 746 більше, ніж у минулому (2018 рік – 14591 учасників).

Для проведення ЗНО-2019 з української мови і літератури сформовано 13 освітніх округів (у 2018 році пункти тестування працювали теж у 13 округах), історія України – 10, математика – 7, англійська мова – 5, біологія та географія - 4, німецька, французька, іспанська мови, фізика та хімія - 1 (м. Вінниця).

Графік проведення ЗНО:

іспит з математики 21 травня, українська мова 23 травня, 27 травня – німецька, французька, іспанська мови, 28 травня – англійська, 30 травня – фізика, 4 червня – історія України, 6 червня – біологія, 11 червня – географія, 13 червня – хімія.

У 2019 році додаткову сесію ЗНО для осіб, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії ЗНО, буде проведено з 26 червня до 12 липня.

Прийом заяв та документів щодо участі в додатковій сесії учасників ЗНО, які не змогли взяти участь в основній сесії, буде проводитись у Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти. Пройти ЗНО під час додаткової сесії учасники зможуть у пункті тестування Комунальний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 31 Вінницької міської ради».

Реєстрація для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови/єдиного фахового випробування здійснюється з 13 травня до 18.00 год 3 червня 2019 року.

Основна сесія єдиного вступного іспиту відбудеться 2 липня, єдиного вступного випробування – 4 липня.

Директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко зазначив, що серед учасників ЗНО є 15 осіб з особливими потребами, для них створено відповідні умови для складання ЗНО. Геннадій Кузьменко повідомив, що цьогоріч в області створено 61 пункт проведення ЗНО, що на два пункти більше, ніж у минулому році. Серед них 43 пункти діятимуть на базі закладів загальної середньої освіти, 11 – на базі закладів вищої освіти, 7 – на базі закладів професійно-технічної освіти. Відтак, для роботи на пунктах проведення ЗНО буде залучено 3226 осіб (відповідальні за ПЗНО, помічники відповідальних, старші інструктори, інструктори, чергові).

Зі зразками тестових зошитів, програмами вступних випробувань можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти в розділі «Учаснику вступних випробувань».

Заступник директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Надія Марусяк наголосила, що кожен учасник зовнішнього незалежного оцінювання має право на отримання безкоштовної медичної допомоги в пункті зовнішнього оцінювання у разі потреби. Вона повідомила, що, до прикладу, минулого року під час проведення тестування було зафіксовано 75 звернень за медичною допомогою.

Завершуючи засідання, Ігор Івасюк наголосив: «Зважаючи на суспільну значущість і масовість заходу, ми маємо забезпечити безпеку у пунктах проведення зовнішнього незалежного тестування, організоване підвезення учнів та належне медичне обслуговування».


Теги: ЗНО учні


Переглядів: 5437
Поширень: 0

Останні новини