Обласний шаховий турнір у Комаргороді виграли шахові «романтики»

У Комаргороді (Томашпільський район) вперше відбувся обласний юнацький шаховий чемпіонат. Він був присвячений пам`яті генерал-лейтенанта, героя Другої світової війни Петра Залізюка, який народився саме в цьому селі. Змагання пройшли за підтримки сільського голови Комаргорода Володимира Шевчука, обласної федерації шахів і меценатів з торгового дому «Фінпром» і ТОВ «Зернопродукт-Липівка».

Грали у приміщенні Комаргородської школи. На старт вийшли 64 юнаків і дівчат різного віку – від молодшокласників до студентів. Вони представляли Томашпільський, Піщанський, Немирівський райони, Вінницьку ДЮСШ № 6 та її філію – шаховий клуб «Романтик».

В командному заліку «пальму першості», як і передбачалося, здобула об’єднана команда обласного центру. Срібло в активі команди Комаргородської школи, де проводить тренування із шахів головний організатор турніру Володимир Павловський. Третє місце розділили команди Піщанського і Немирівського районів.

Спортсмени провели шість турів за швейцарською системою, після чого визначили призерів в особистому заліку. В підсумку перше та друге місця розділили вихованці шахового клубу «Романтик» (президент – Олександр Козаченко) і МДЮСШ № 6 Лев Кержнер і Богдан Станіславський.  Вони зіграли між собою внічию і набрали по 5,5 очок з шести можливих. Долю золотої нагороди визначив додатковий коефіцієнт Бухгольця. За цим показником чемпіоном в загальному заліку та серед юнаків старше 12 років став Лев Кержнер, який опановує шахи лише 1,5 роки. Срібло у цій же групі виборов Богдан Станіславський. А бронзу – молодший із братів Кержнерів – Даніель.

В заліку серед молодших юнаків (до 12 років) переміг Владислав Пюро - 5 очок. Разом із ним на «п’єдестал пошани» піднялися Ілля Голуб та Іван Крамаренко.  

Серед старших дівчат не було рівній Вікторії Швець, серед молодших – Анні Кавун. Всі ці призери переважно мали високі розряди та представляли Вінницю. Тому організатори передбачили кілька цінних подарунків й для гравців Томашпільщини.

Взагалі рівень організації змагань був непоганим. Недарма арбітраж забезпечили судді обласної федерації шахів на чолі із директором Вінницької МДЮСШ № 6 Миколою Боднаром. В перервах між турами юних гравців та їх наставників запросили за обідній стіл та запропонували взяти участь у товариському футбольному поєдинку.

Отже, Комаргород вдало прийняв естафетну паличку у інших населених пунктів Томашпільщини – Вапнярки та Благодатного, де раніше проходили аналогічні чемпіонати. 



Переглядів: 4462
Поширень: 1

Останні новини