Діти з інвалідністю мають можливість безкоштовно відпочити у Тренінговому центрі

Діти з інвалідністю, які проживають у Вінниці, можуть провести 15 днів у Тренінговому центрі, що знаходиться у с. Дорожне Вінницького району. Тут за ними доглядатимуть цілодобово, буде п’ятиразове харчування.

Дітям надаватимуть необхідні індивідуальні послуги, організовуватимуть для них дозвілля. Хлопчики та дівчатка відпочиватимуть без батьків, які в цей час зможуть організувати дозвілля й собі. Таку послугу надає Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Попит на неї організатори вивчають з грудня 2018 року, і наразі нею скористалось 38 хлопчикі та дівчаток.

Щомісяця до 25 грудня 2019 року для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років організовують тимчасовий відпочинок. Він триває 15 днів. Виняток складають діти, яким потрібний паліативний догляд.

Діти проживають в Тренінговому центрі с. Дорожне Вінницького району. У кожній кімнаті по дві дитини, медична сестра дивиться за ними у денний та нічний час, додатково вночі є соціальні робітники (доглядальники).

Хлопчики та дівчатка забезпечуються 5-ти разовим харчуванням, за потреби фахівці Центру надають допомогу в годуванні. Створені комфортні і доступні умови для здійснення санітарно-гігієнічних процедур. Крім цього, на підставі вивчених потреб, дітям надаються необхідні індивідуальні послуги. Забезпечується догляд та допомога для тих дітей, що себе не обслуговують. Протягом дня для дітей організовують цікаве дозвілля, навчання з самообслуговування та комунікацій. 

Для того, щоб дитина відпочила у Тренінговому центрі потрібно звернутися в Обласний Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» (м. Вінниця,  вул. В.Городецького,10, та за тел. (0432) 509-145). 

Перелік документів, які потрібні для оформлення відпочинку, наступний: свідоцтво про народження; паспорт; ідентифікаційний код одного з батьків, та дитини; індивідуальна програма реабілітації; довідка-медичний висновок про інвалідність; довідка про проживання дитини в сім’ї; виписка-короткий анамнез з медичної картки; довідка про стан здоров’я (епідоточення). Після телефонної розмови або особистої консультації з адміністрацією Центру буде проводитись подальша підготовка документів та вивчення потреб дитини.



Переглядів: 2671
Поширень: 0

Останні новини