Норка-хамелеон - домашній улюбленець 18-ти річної вінничанки

Норка – не лише цінне хутро, а й домашній улюбленець. Принаймні у цьому переконує 18-ти річна вінничанка Валерія. Майже рік дівчина ділить кімнату із маленьким симпатичним хижаком – норкою. Пухнастика назвала Мія. Зараз їй рік із маленьким хвостиком.

«Спочатку я хотіла фретку – домашнього тхора. Але мене обманув продавець: завдаток взяв, а тваринку не віддав. Потім зацікавило оголошення: у звіриній фермі, що в Браїлові продавались ці тваринки. Взяла у віці 28 днів сліпою і майже лисою. Вона навіть ходити не вміла. Тиждень-два вона тільки спала і їла, тому моїми обов'язками було — зрозуміти чому вона пищить: треба годувати, або міняти воду у грілці, тому що замерзла», - пригадує, як у неї з’явилась Мія, Валерія.

Представниця сімейства куницевих настільки запала дівчини в душу, що та замінила їй маму. Грайливий домашній екзот навіть має в кімнаті власниці свої апартаменти – шафу зі зручностями та гамаком.

Пустунка іноді нагадує про свою хижу натуру.

«Вона з'їла кут дверей, коли вимагала випустити її погуляти у квартирі. Розірвала на мілкі шматочки екран за батареєю, тому що він круто шурхотів. Безліч разів потрошила мою шафу в пошуках чогось цікавого. Двері шафи також постраждали. Декілька разів проявляла відверту агресію, коли її не влаштовувала моя поведінка на її території. Всі ці проблеми вирішуються часом (десь у рік майже всі норки заспокоюються, винятки, звісно, є) і вихованням. В жодному разі не можна бити, тому що у відповідь тварина буде поводитись теж агресивно», - розповідає господарка симпатичного ссавця.

З Мією – сумувати ніколи, переконує Валерія. За рік було безліч кумедних ситуацій. Найчастіше, вони пов'язані з реакцією людей та їх здогадками, що це за звір.

«Раніше абсолютним чемпіоном було: «О, а я вже бачила скунса, скунса на повідцеві». Але, нещодавно, якийсь чоловік переплюнув: гуляємо з Мією, на зустріч подружжя, чую діалог: «Дивись, що це таке?», а він: «Це хамелеон!». В цей момент мій світ просто розбився. Я думала, що в мене вдома норка, а це — хамелеон!», - нестримуючи сміху розповідає дівчина.

Харчується пухнаста - м’ясом, рибою та фаршем. І дуже полюбляє плескатися в воді. Вигулюється, як звичайне цуценя – на повідку. А щоб не нудьгувала – Валерія забезпечила її цілим багажем іграшок, адже норки полюбляють гратись із тим, що пищить чи шарудить.


Теги: тварини

Переглядів: 6181
Поширень: 2

Останні новини