В цьому році понад 5000 дітей відвідали вінницькі пришкільні табори

Цього тижня у Вінниці закінчуються зміни у пришкільних таборах. Майже місяць 5200 учнів 2-6 класів відпочивали у 29 таборах при школах. Як зазначив міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради 21 червня – за останні  роки кількість маленьких вінничан, які відвідують пришкільні табори, збільшилася вдвічі. 

Табірна зміна уже традиційно тривала три тижні. Діткам влаштовували дні соціальної та фінансової грамотності (за програмою «Афлатун»), день сталої енергетики, цикл занять «Гімнастика для очей», програми від Центру підліткових клубів за місцем проживання, ряд екскурсій, зустрічі з рятувальниками та працівниками патрульної поліції, різноманітні конкурси, квести, флешмоби, змагання, ігрові програми тощо.  

У спеціалізованій загальноосвітній школі І ступеня № 25 створений англомовний табір із денним перебуванням «Fairry Tale», тут відпочиває 250 школярів. Під час спілкування з міським головою Сергієм Моргуновим діти розповіли, що окрім цікавих розваг у школі, вони вже відвідали аквапарк, а також Музей української марки, Музей моделей транспорту та Музей науки.

«Цю програму по створенню пришкільних таборів ми розпочали ще у 2006 році за ініціативи Володимира Гройсмана. Тоді у місті працювало 16 пришкільних таборів і 2500 тисячі дітей. З кожним роком їх кількість збільшувалася. Сьогодні у місті працює 29 таборів, які відвідують 5200 дітей. Щороку на їх функціонування ми збільшуємо фінансування – в цьому році було виділено 3 млн 400 тис грн, це фактично на 30% більше в порівняні з фінансуванням минулого року. 

Тематика таборів різна. На базі 25-ї школи, наприклад, працює табір з нахилом вивчення іноземних мов, це гарний приклад того, аби в період канікул діткам було чим займатися. Тут вони поєднують і навчання, і відпочинок», - зазначив міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради. 

«Загалом цього року у пришкільних таборах оздоровлено на 100 дітей більше ніж торік. 210 діток поїхали оздоровлюватися у табір «Бригантина» у Скадовську, ще 40 дітей відпочинуть у школі для обдарованих дітей, яка працюватиме  на базі табору «Колос». Варто відзначити, що цього року збільшилася кількість і англомовних загонів», - повідомила директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко

За останні роки у школі №25 провели чимало ремонтних робіт. Зокрема, провели комплексне утеплення закладу. А цього року буде повністю відремонтовано шкільний харчоблок, для якого уже частково закуплено нове обладнання. Також цього року школа отримає нове обладнання в рамках проекту «Нова українська школа». 




Переглядів: 3193
Поширень: 0

Останні новини