До завершення прийому проектів для участі в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» залишилось 3 дні

З першого квітня у Вінниці триває прийом проектів для участі в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив»,  завершиться він 15 травня. Тож, вінничани, які мають наміри запропонувати свій проект, повинні активізуватись, щоб встигнути подати свою ідею. 

Проекти  мають відповідати основним пріоритетам, які визначені  Стратегією розвитку «Вінниця-2020» та повинні бути спрямовані, зокрема, на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності ВМОТГ.  Вимоги до проектів зазначені в «Положенні про Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської об'єднаної територіальної громади», яке розміщено на сайті http://gromada.vmr.gov.ua.

Під час написання проектів необхідно звертати увагу на те, що вони мають відповідати наступним критеріям:

назва проекту має відображати зміст проекту і бути викладеною лаконічно, в межах одного речення; проект подається особисто автором за встановленою Положенням формою проекту (додаток 1 до Положення); проект не має суперечити чинному  законодавству України; проект не повинен містити ненормативну лексику, наклепи, заклики до насильства, повалення влади, зміни конституційного ладу країни тощо; реалізація проекту повинна належати до компетенції виконавчих органів Вінницької міської ради; проект має відповідати стратегічним пріоритетам і цілям розвитку Вінницької міської об'єднаної територіальної громади; в разі подання проекту у сфері просторового розвитку він має відповідати Генеральному плану Вінниці та/або генеральним планам населених пунктів, що входять до складу ВМОТГ; проект повинен бути реалізований протягом одного бюджетного року і спрямований на кінцевий результат; проект має отримати підтримку не менше 10 осіб (крім автора) – громадян України, які є членами Вінницької міської об'єднаної територіальної громади, які підтримують проект, що засвідчується відповідними підписами; проект має бути загальнодоступним; під час формування проектів, які включають роботи з будівництва, реконструкції або капітального ремонту об'єктів,  авторам необхідно керуватись орієнтовними цінами на основні будівельні матеріали, вироби на конструкції, розміщеними на сайті Міністерства регіонального розвитку та будівництва України www.minregion.gov.ua (підрозділ "Ціноутворення» розділу «Ціноутворення, експертиза та розвиток будівельної діяльності»); автор при подачі проекту повідомляє уповноважений робочий орган конкурсу про інформаційний спільноту, в якій буде здійснюватися обговорення проекту з громадськістю в соціальних мережах або на інших платформах в мережі Інтернет (за наявності).

Консультації щодо правил конкурсу можна отримати за тел.:59-51-59, 59-51-36, 59-51-55.

За чотири роки проведення конкурсу склалася тенденція, що мешканці подають свої ідеї в останній термін прийому проектів.

Проекти за обсягом фінансування розподіляються на великі (від 200 тис. грн до 1,0 млн грн) та малі (до 200 тис. грн). В 2020 році на реалізацію проектів заплановано витратити до 7 млн грн.

Проекти на конкурс подаються електронною поштою у вигляді сканованого оригіналу документів на електронну адресу vinrada@vmr.gov.ua або у паперовому вигляді за адресою: м.Вінниця, вул. Соборна, 59 до відділу звернень апарату міської ради та її виконкому.

Проект має отримати підтримку не менше 10 осіб – мешканців міста Вінниці (крім автора). Голосування за проекти буде здійснюватися восени 2019 року на всеукраїнській платформі «Громадський бюджет»,  в «Прозорих офісах» та бібліотеках Вінницької міської ОТГ.


Теги: конкурси

Переглядів: 3302
Поширень: 0

Останні новини