День Європи у Центральному міському парку: фестивалі їжі, спорту та дитячої творчості

У День Європи, 18 травня, у Центральному міському парку працюватиме відразу кілька локацій, які розташуються на площі біля Літнього театру,  стадіоні та майдані Водограй.

Уже традиційно під час відзначення Дня Європи у місті проходитиме фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia Food Fest». Він триватиме у місті з 17 по 19 травня у Центральному міському парку. На алеях з 12:00 до 22:00 години впродовж трьох днів розмістять не лише ятки зі смаколиками, а й лаунж-зони, дитячі локації, beauty-зону, проходитимуть різноманітні конкурси, кулінарні майстер-класи «Їжа під ногами», тематичний лекторій «Їжа для мозку», вечірній кінотеатр і звучатиме приємна музику від запрошених гуртів.

Вже у п’ятницю ввечері 17 травня організатори запрошують відвідувачів приходити і слухати цікаву музику на великій сцені. Для тих, хто хоче причепуритись у beauty-зоні працюватимуть тату-салон Ultra, барбершоп «The Grand» та салон краси G.Bar, які запропонують безкоштовні послуги. Літня художня студія графіки та живопису запросить створити образну картину. Ввечері настане час лекцій від знавця подільської кухні Олени Павлової, вона розповість та покаже, як приготувати смачні й поживні страви з кропиви і кульбаби. На майстер-класах можна буде навчитись готувати й інші цікаві наїдки, а з настанням темряви розпочнуться покази тематичних фільмів про кухарів та приготування їжі. 

«Фестиваль вуличної їжі вже став традиційним для нашого міста, та міський голова Сергій Моргунов наголошує, що щоразу потрібно презентувати щось нове й цікаве. Яскравим фестиваль зробить музика та цікаві лекції. Серед наших різноманітних локацій, кожен знайде собі свою до смаку. Понад 50 учасників зі всієї країни приїдуть пригощати вінничан», - говорить організаторка фестивалю «Vinnytsia Food Fest» Світлана Ярова

Під час проведення «Vinnytsia Food Fest» працюватиме велика локація для дітей з флурболом, станцією Lego та місцем де діти зможуть відчути себе справжніми поліцейськими та пожежниками.

Ще однією родзинкою цьогорічного фестивалю вуличної їжі стане акцент на екологічності. «Для того, щоб зменшити кількість одноразового посуду, в Європі вже традиційно стало купувати каву у власні термочашки. Або в так звані «Reusable Cup». Тому ми запускаємо акцію «Reusable Cup» («Багаторазова чашка») серед кав’ярень представлених на нашому фестивалі. Знижка 10% на каву та будь-який напій, для тих хто прийде зі своєю чашкою та збереже довкілля. На фестивалі буде встановлено контейнери для роздільного збору сміття: пластик, папір, органіка та скло», - додала Світлана Ярова

Гастрономічний «Vinnytsia Food Fest» триватиме й у неділю. На відвідувачів чекатимуть виступи музичних гуртів, лаунж-зони, танцювальні батли та пізнавальні лекції і майстер-класи. За анонсами заходів можна слідкувати на сторінці.

Вперше у Вінниці під час відзначення Дня Європи у Центральному міському парку біля Літнього театру пройде фестиваль актуального вуличного мистецтва «Com.Unity», спеціальним  гостем якого стане відомий реп-виконавець Giga1. Він розпочнеться о 19:00 і триватиме до 22:00. А перед цим тут проходитиме фестиваль дитячої та юнацької творчості «ART LAND fest».

На Центральному міському стадіоні о 14:30 розпочнуться Всеукраїнські змагання з легкої атлетики, забіг на дистанцію 1500 м найсильніших легкоатлетів України. Також тут проходитиме турнір з армспорту. Ця локація працюватиме до 18:00

На майдані Водограй буде встановлено сцену, де о 14:30 розпочнеться проект «Подільське сузір’я юних талантів». Свої творчі номери продемонструють переможці міжнародних, всеукраїнських, міських, обласних конкурсів та фестивалів.   



Переглядів: 2604
Поширень: 2

Останні новини