Ніч Європи у Вінниці: екскурсії нічними музеями, перегляд фільмів під відкритим небом та виступ Злати Огнєвіч

Уже цієї суботи, 18 травня, вінничани та гості міста поринуть у незабутню святкову та вражаючу атмосферу відзначення Дня Європи. Протягом дня на відвідувачів чекатимуть різноманітні розваги та яскраві локації. Цікава програма чекає і на відвідувачів проекту «Ніч Європи». 

Проект «Ніч Європи» стартує о 21:00. Саме в цей час на майдані Незалежності очікується виступ відомої української співачки Злати Огнєвіч. Також тут будуть розміщені світлові просторові інсталяції в рамках проекту «Мелодія повітря». 

Кінотеатр «Родина» підготував проект «Ніч Європейського кіно». Тут покажуть комедію «Зустріч однокласників» та драму «Гірська жінка: На війні».  Початок сеансів о 21:00, 23:00, 01:00 годині.

На площі Європейській в рамках проекту «Ніч Європейського кіно» бажаючі зможуть переглянути кінострічку «Чесна людина» (Франція). Перегляд буде під відкритим небом і розпочнеться він о 21:00. 

Для любителів різноманітних екскурсій діятиме проект «Ніч музеїв» від Центру історії Вінниці

«Цьогоріч проект "Ніч музеїв" від Центру історії Вінниці - це 5 захопливих локацій з інтерактивними екскурсіями. Вперше для екскурсантів свої двері відчинить садиба Львовича по вул. Симона Петлюри 15, вперше в Кафедральному соборі Преображення Господнього можна буде піднятись на дзвіницю та побачити панораму нічного міста, вперше у вінницьких катакомбах екскурсія проводитиметься для відвідувачів у форматі інтерактивної вікторини, вперше нічною локацією стане Храм Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ, де на запрошених чекатиме фантастичний концерт старовинної української музики від гурту "Хорея Козацька", а в музеї моделей транспорту вперше покажуть колекцію зорельотів всесвіту Star Wars та багато іншого. Кожна з програм - нова, цікава, інтерактивна. Зареєструватись на екскурсії можна на сторінці Центру історії Вінниці. Варто поспішити, місця є на всі програми, однак для командної екскурсії у вінницьких катакомбах реєстрація вже закрита», - зазначила  заступниця директора Центру історії Вінниці Олеся Коваль

Упродовж дня біля Вінницького музею моделей транспорту діятиме унікальна виставка моделей кораблів. Під час нічних екскурсій відвідувачі зможуть ознайомитись з колекціями автомобілів, виставкою мікро-арту. Родзинкою програми стане виставка техніки з фентезі-світів Star Wars і Warhammer з авторською екскурсією, тематичні настольні ігри, що принесуть масу задоволення шанувальникам фантастичних всесвітів. Екскурсія розпочнеться о 19:00 і триватиме до 03:00 ночі. Вхід вільний.

Справжній музейний перфоманс «Столична ніч» влаштують у апартаментах Боруха Львовича.  Це одна з найкращих садиб Вінниці і вона вперше відчинить свої двері вночі. Екскурсанти матимуть нагоду поринути в атмосферу метушні буремного часу Тимчасової Столиці УНР. Екскурсії триватимуть з 00:00 до 03:00 (тривалість екскурсії - 30 хв).  

Вперше Центр історії Вінниці влаштує інтерактивну  екскурсію «Шукати вихід марно». Це екскурсія до Вінницьких катакомб і проходитиме вона у форматі командної інтерактивної мандрівки, під час якої екскурсанти зможуть відчути себе дослідниками.  Вона проходитиме з 22:00 до 02:00 (тривалість екскурсії - 30 хв).

Ще однією інтерактивною екскурсією є «Дзвін часу». Кафедральний собор Преображення Господнього (історичний Костел домініканців) розташований у серці архітектурного комплексу «Вінницькі Мури». Вінничани та гості міста матимуть унікальну можливість оглянути пам’ятку, каплицю з автентичними розписами XVIII ст., підземний храм Козьми і Дем’яна, внутрішнє подвір’я – атріум. Кульмінацією екскурсії стане підйом на дзвіницю храму, з якої відкривається фантастична панорама вечірнього міста. Екскурсії стартують о 19:00 і закінчаться о 22:00 . 

У храмі Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ (вул. Київська, 1) гурт «Хорея Козацька» на чолі з Народним артистом України Тарасом Компаніченком відтворить забуту мелодику давньої України, віднайдену в рукописах архівів та бібліотек. На вечірньому концерті гурт презентує репертуар із українських барокових мелодій XVII-XVIII ст. Концерт розпочнеться о 21:00. 

На усі екскурсії, які організовує Центр історії Вінниці можна зареєструватися на  сторінці

У літературно-меморіальному музеї  ім. М. Коцюбинського діятиме проект «Літературна субота Європейської ночі». На відвідувачів цієї локації очікують нічні інтерактивні екскурсії, проект «Музика у нічному музеї», виступи жіночого хору «Соломія». А також тут можна буде зіграти в улюблену гру  М.Коцюбинського «Більбоке». Початок нічних програм о 22:00, 23:00, 00:00, 01:00 год. 

Департамент маркетингу та туризму підготували для вінничан та гостей міста захопливу екскурсію «Нічна Вінниця: з висот і глибин». Це новий атракційний екскурсійний маршрут, який пролягатиме музеями, соборами та іншими цікавими локаціями міста над Бугом. Головна умова реєстрації - запросити з собою друзів з інших областей України чи з-за кордону.

«Нічна Вінниця: з висот і глибин» надасть ексклюзивну можливість піднятися на оглядовий майданчик вежі Артинова, звідки відкривається неймовірна панорама на вогні нічної Вінниці, а також відчути дух минулих століть та дізнатися, які секрети приховує місто. Екскурсійна прогулянка абсолютно безкоштовна, єдина умова: «Прийди сам і приведи з собою друга з-поза меж Вінниччини». Також на екскурсію можуть реєструватися туристи, які планують відвідини Вінниці у святковий вікенд. Заявка на реєстрацію обов’язкова за адресою https://cutt.ly/UtIBsO .  



Переглядів: 5341
Поширень: 0

Останні новини