Де може зробити кар'єру фармацевт?

Медична галузь – велика сфера діяльності. Фармакологічна промисловість та мережі продажів ліків постійно потребують кваліфікованих робітників з різних напрямків. Ситуація з браком персоналу загострилася й завдяки збільшенню кількості трудових мігрантів - фармацевтів, що від’їжджають з України до інших країн.

При цьому, тенденції зростання виробництва ліків вже вимагають розширення фармакологічної галузі, а значить, попит на кваліфікований персонал у цій сфері буде зростати.

Починаючи свій трудовий шлях, молоді фармацевти, звичайно, не одразу можуть розраховувати на отримання вакансій та посад у штатах відомих та ключових роботодавців цього напрямку діяльності. Але, багатопрофільність фаху дозволяє швидко найти «запасні» чи тимчасові варіанти працевлаштування.

Варіанти працевлаштування для фахівців

Маючи бажання зростати професіонально, починаючі фармацевти, після отримання знань у коледжі чи училищі, можуть продовжити навчання у ВНЗ, здобуваючи освіту провізора. Вчитися та працювати можна одночасно, й для цього треба розуміти, де можуть знадобитися ваші вміння.

По-перше, це велика мережа аптек та аптечних складів, розташованих по країні. Відомо, що продавати ліки не може людина, яка не має освіти фармацевту чи провізору, тому текучість кадрів у цій сфері, забезпечує й постійний попит на освічених працівників.

Не обов’язково намагатися отримати роботу з продажів ліків чи їх приготування. Бажаючи «зачепитися» у цьому напрямку, можна погодитися на менш профільну працю. Наприклад, комірник на медичному складі чи експедитор, супроводжуючий вантажі ліків, які мають фармацевтичну освіту – не рідкість. Такі кандидати завжди бажані й багато хто з них, зумів побудувати вдалу карєру у близькому до фармакології напрямку.

Пошук роботи фармацевтом можна здійснювати й у компаніях, які займаються виробництвом чи винаходом ліків. У таких роботодавців дуже багато вакантних місць із роботою рівня «початок кар’єри», й це гарний спосіб старту у здобуванні необхідного досвіду.

Навіть, виробництва не медичного напрямку, наприклад ті, що виробляють побутову хімію, можуть запропонувати роботу для спеціалістів, які знаються на сполуках хімічних речовин. Принаймні, таке працевлаштування може стати тимчасовим вирішенням на той період, поки ви шукаєте ту роботу, яка вам до вподоби.


Переглядів: 5300
Поширень: 0

Останні новини