Учні школи акторської майстерності «Червоний крокодил» підготували випускний перформанс "Маска.Рад"

25 травня о 20:00 на сцену Вінницького молодіжного простору Квадрат (вул. Театральна,15) вийдуть 10 людей різних професій та світоглядів , які ще три місяці тому не були знайомі, а вже зараз беруть участь у перформансі «Маска.Рад?»

Школа акторської майстерності «Червоний крокодил» (від назви гри в «крокодила»), яка існує у Вінниці два роки, підготувала вже третій випуск! Впродовж цих трьох місяців дівчата та хлопці розкривали свій креативний потенціал за підтримки наставників: з емоцій та руху – Валентина Монзолевська – режисер, акторка, драматург, викладач, ідейний засновник Тимчасового театру «Гвоздь»; та з музики, ритміки і сценічного мовлення – Анастасія Балінова – музикант, викладачка, актриса, сценарист, ведуча.

За час навчання наставники допомогли учням позбутись власних комплексів, подивитись на світ театру іншими очима, познайомитись з можливостями власного тіла й розширити їх, навчитись по-новому дихати, звучати, рухатися, керувати емоціями, відчути себе справжніми акторами і навчитись висловлювати невимовне. І вистава-перформанс «Маска.Рад?» – є результатом цього навчання!

«Цього разу ми взяли досить живу тему ярликів та масок, які чіпляє на нас суспільство кожного дня і у кожному віці, будь – то дитячий  садок або офіс. Ми розкриємо важливі питання невпененності, незадоволенності, та відповідальності за свій вибір у житті. Також нашому європейському місту не вистачає європейського театру з його сміливими і експериментами і соціальними темами. І наші перформанси- це і є перший крок назустріч до цього» –розповідає режисер Валентина Монзолевська.

Сценарій перформансу засновано на власних монологах деяких акторів та виразних етюдах з акторської майстерності, сценічного мовлення, ритміки і пластики. Перформанс створювали вчителі і учні разом, тож він ніде не існує в готовому прописаному вигляді.Тому можно сміливо сказати, що це - унікальна вистава, яку ніде більше не можна побачити.

«У перформансі не буде довгих монологів, розгорнутих діалогів, декорацій, костюмів, антракту і буфету. У ньому буде думка, яку ми зможемо вам донести за допомогою тих засобів художньої виразності, які наші актори встигли освоїти за три місяці навчання, - доповнює наставниця Анастасія Балінова. - Наше завдання – не зробити з учнів акторів, а розкрити їх і допомогти доторкнутися до театру зсередини». 

Подивитись що вдалося створити десятьом аматорам за цей невеличкий термін запрошують їх наставники. Якщо ж ви мрієте спробувати свої сили на сцені, вам точно варто це побачити! Вхід вільний. 


Теги: Події

Переглядів: 2806
Поширень: 2

Останні новини