До Вінниці завітали учасники мотопробігу за єдність України

Сьогодні, 25 липня, до Вінниці  завітала група українських мотоциклістів. Вони виступили з ініціативою проведення мотопробігу за єдність Української держави.  Мотопробіг стартував 23 липня о 10:00 з Театральної площі м. Ужгорода, Закарпатської області та фінішуватиме 28 липня на острові Хортиця в Запоріжжі підняттям кримськотатарського прапору. Мета всеукраїнського мотопробігу, що відбувається вже кілька років поспіль – продемонструвати єдність українців незалежно від релігійної конфесії, етнічного походження, мови спілкування. Мотоциклісти планують проїхати через усю країну, відвідати військових України у Маріуполі та в Чонгарі.

За словами ініціатора мотопробігу Миколи Спірідонова, акція є аполітичною, учасникам забороняються під час маршруту використовувати партійні прапори, символіку чи влаштовувати будь-які піар-акції. Учасниками мотопробігу використовуються виключно державні прапори України та кримськотатарські національні прапори. За словами ініціатора мотопробігу Миколи Спірідонова, акція є аполітичною, учасникам забороняються під час маршруту використовувавти партійні прапори, символіку чи влаштовувати будь-які піар-акції. «Наша мотивація наступна: своїм прикладом ми доводимо, що можемо об’єднуватись, незалежно від того, до якого народу належимо чи якою мовою спілкуємось. Адже найголовніше – це те, що ми – українці, ми – патріоти України. І наш мотопробіг, який проходить крізь усю країну, це й демонструє. Також ми хочемо продемонструвати свою повагу до захисників України. У наших планах – заїхати на третю лінію оборони країни, поспілкуватися з хлопцями та показати, що вони незабуті», - зазначив Микола Спірідонов.

Один з байкерів прокоментував: «Ми хочемо показати єдність України, при цьому ніяких політичних парті.  У нас сьогодні третій день мотопробігу. Маршрут в одну сторону становить 2700 км. У кожному місті, яке ми відвідуємо,  нам підписують прапор, який ми передамо хлопцям з морської піхоти, що чекають на нас у Маріуполі. Ми хочемо показати їм свою підтримку. Люди, яких зустрічаємо впродовж маршруту, зустрічають дуже привітно, вітають нас, особливо в селах..»

Заступник голови ОДА Олександр Крученюк зазначив: «Вінниччина - одна з областей, яка завжди підтримувала патріотичний рух, що відбувається не тільки на теренах Вінниччини, а й по всій Україні. Основні гасла мотопробігу  -  «Україна-єдина»  і проходить він із Заходу на Схід. Мета його: об’єднати Україну та своїм прикладом показати, що, дійсно, Україна - це єдина держава, попри всі негаразди, які зараз відбуваються у державі. Учасники заходу  виступають за здоровий спосіб життя, за мир та єдність. Проїжджаючи регіонами  України, вони діляться своїми враженнями та знаннями, про ті області, в яких вони вже побували, що допомагає українцям пізнавати більше про різні куточки своєї Батьківщини. У кожному місті, яке відвідують байкери-патріоти,  мешканці підписують прапори, я також долучився, і написав на українському прапорі: «Україна-єдина! Крим-це Україна!».

Зазначимо, що маршрут мотопробігу пролягатиме через наступні міста та в такі дні:

23 липня - Ужгород-Стрий-Івано-Франківськ-Львів 24 липня - Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця 25 липня - Вінниця-Житомир-Коростишів-Київ 26 липня - Київ-Полтава-Дніпро 27 липня - Дніпро-Покровське-Волноваха-Маріуполь 28 липня - Маріуполь-Бердянськ-Мелітополь-Чонгар-Запоріжжя.



Переглядів: 3018
Поширень: 0

Останні новини