В рамках операцій «Акциз-2019» та «Рубіж-2019» на Вінниччині викрито 15 кримінальних правопорушень

Товарів підакцизної групи загальною вартістю понад 8,8 млн. грн. вилучили з незаконного обігу співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Вінницькій області в ході проведення операції «Акциз-2019», що спрямована на очищення ринку підакцизних товарів від фальсифікованої, незаконно виготовленої та переміщеної через митний кордон України підакцизної продукції, збільшення надходжень акцизного податку до бюджету. Із загальної кількості вилученого майже половина – 4,6 млн. грн. – становлять фальсифіковані алкогольні напої, ще 2,5 млн. грн. – спирт як сировина для незаконного виготовлення нелегальної лікеро-горілчаної продукції. За результатами вжитих заходів у Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР) зареєстровано 8 кримінальних проваджень за ст. 204 Кримінального кодексу України.     

Крім того, на Вінниччині триває загальнодержавна операція «Рубіж-2019», спрямована на боротьбу з правопорушеннями під час застосування податкового та митного законодавства у зовнішньоекономічній діяльності. В рамках операції в ЄРДР зареєстровано 7 кримінальних проваджень за даним напрямком. Зокрема, минулого тижня зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України за фактом внесення неправдивих відомостей службовими особами вінницького ТОВ, що займалося постачанням транспортних засобів та запчастин до них від іноземної компанії-нерезидента. В ході відпрацювання встановлено, що іноземна компанія з вінничанами договору не укладала, печатки та підписи на документах з боку нерезидента проставлені не ним та є підробленими, поставку транспортних засобів не здійснювалася відповідно. Слід відзначити, що це вже друге кримінальне правопорушення аналогічного характеру, викрите працівниками податкової міліції ГУ ДФС у області за останній період.

В ході розслідування кримінальних проваджень в рамках операції «Рубіж-2019» відшкодовано збитків, завданих державі, у розмірі 1,2 млн. грн.    



Переглядів: 3343
Поширень: 0

Останні новини