Понад 1 тисячу учасників об’єднав проект «Вінниця біжить»

У неділю, 26 травня, у Вінниці відбулось справжнє свято бігу, здоров’я та спортивного духу. Вдруге центральними вулицями міста проходили всеукраїнські змагання «Вінницький напівмарафон», учасниками якого стали не лише вінничани, а й представники 25 регіонів України, а також гості з Австрії, Індії, США, Італії, Білорусі.

Загалом, участь у змаганнях взяли 1100 спортсменів, серед них – учасник чемпіонату Європи 2018 та світу з кросу та з бігу Василь Коваль, майстер спорту України, призер міжнародних та національних змагань Богдан Семенович, призерка міжнародних та національних змагань Наталія Семенович, призер національних змагань з легкої атлетики Анатолій Демида і призерка національних змагань з бігу Олена Лавренюк.

На початку змагань учасників привітав заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, побажав їм успіху, перемог та, зокрема, зазначив: «Останнім часом в Україні спостерігається позитивна тенденція – збільшення кількості людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Все частіше на вулицях і в парках зустрічаються любителі бігу. З'являються нові бігові клуби і організовуються нові змагання. Причиною є те, що біг загартовує характер і силу волі, спортивні люди більш успішні, відбувається оздоровлення організму. Біг стимулює спалювання зайвих калорій і завдяки заняттям можна подорожувати та знайомитися з цікавими людьми».

Вже традиційно учасники змагань мали можливість випробувати себе на трьох дистанціях у 1,5, 10 та 21 кілометр. Ця масштабна подія зібрала у Вінниці усіх, хто любить вести активний спосіб життя та брати участь у подібних проектах. Загалом на заході панував піднесений настрій та яскраві емоції. Всі учасники свята отримали справжній заряд енергії та бадьорості на довгий час.



Переглядів: 3230
Поширень: 0

Останні новини