«Гамарджоба, генацвале» або Де у Вінниці спробувати страви грузинської кухні?

Як виявилося, подорожувати можна і не залишаючи рідного міста. Кулінарний гастротур можна влаштувати у Вінниці, знайомлячись з італійською, японською чи американською класичною кухнею.

А сьогодні пропонуємо ознайомитися з закладами грузинської кухні, які нагадують вас смачними хачапурі та хінкалі, справжнім грузинським шашликом та іншими стравами із баранини та індички.

Варто зазначити, що грузинська кухня представлена не дуже активно у Вінниці, проте ті заклади, які є, характеризуються високою якістю страв.

Marani

Marani — це смачний острівець грузинської кузні посеред Вінниці. Знаходиться заклад за адресою вул. Архітектора Артинова, 49. Marani — це можливість опинитися в доброзичливій, ситній та ароматній Грузії всього за декілька хвилин. Адже потрапляючи сюди, одразу забуваєш, що ти знаходишся в Україні.

У меню знайдете традиційні грузинські страви: хачапурі, хінкалі, пхалі, чашушулі, чахохбілі. До всього цього гастрономічного божевілля вам запропонують кращі грузинські вина і чачу. Винна карта тут налічує від 20 різних найменувань. Ну і, звісно, король меню — соковитий та ароматний шашлик.

Скільки буде коштуватиме така гастрономічна подорож? Класичний хачапурі по-аджарськи — близько 100 гривень, хінкалі — від 96 грн, а от свинячий шашлик коштує 75 грн. Вартість асорті пхалі — 122 грн. Більш детальну інформацію про заклад та ціни знайдете на їх офіційній сторінці у Фейсбук.

Georgian Factory

Georgian Factory — ресторан сучасної грузинської кухні на Замості. Знаходиться він за адресою Грибоєдова 3. Як обіцяють у закладі, тут ви завжди можете смачно поїсти та гарно провести час зі своїми друзями. У свої стравах кухарі Georgian Factory міксують традиції грузинської кухні з новаторськими ідеями.

У меню знайдете різноманітні закуски, виокремлене хачапурі-меню, салати та гарячі страви, хінкалі-меню, супи та перші страви, гарніри, смачні соуси до м’яса, ароматну грузинську випічку, страви з мангалу. Є також у закладі барна та винна карта, можна замовити коктейлі. Для більш атмосферного вечора тут пропонують димні смачні кальяни.

М’ясне асорті у грузинському стилі вагою 350 грамів тут коштуватиме 199 гривень. Порція пхалі — 85 гривень, аджарський хачапурі тут справжній велетень — за 450 грамів усього 105 грн. А за порцію хінкалі з 5 штук треба заплатити 85 грн. Детальніше з цінами на страви у закладі Georgian Factory можна ознайомитися на їх сайті.

Тіфліс

Замикає нашу трійку грузинських ресторанів атмосферний ресторан «Тифліс», який також знаходиться в центрі міста за адресою вул. Театральна, 20. Як властиво грузинським ресторанам, інтер’єр закладу виконаний в стилі старих грузинських селищ з їх кам’яними будинками.

У «Тіфлісі» можна відпочити як маленькою компанією, так і замовити цілий банкетний зал для урочистого святкування. Ресторан годує гостей вже більш як 10 років, тому впевнено можна сказати, що тут розуміються на смачній грузинській кухні. Атмосферності закладу додають димні кальяни та жива музика.

За шашлик зі свинини тут варто заплатити 65 гривень за 100 грамів, за класичну страву — хачапурі по-аджарськи — 105 гривень за 400 грамів порції. Пхалі коштуватимуть 65 гривень, а асорті з м’ясних делікатесів — 450 гривень за 600-грамову порцію. Детальніше з асортиментом страв та їх вартістю можна ознайомитися на сторінці закладу у Фейсбук.

Також варто не забувати, що у нашому місті є дуже багато невеликих куточків, де можна перекусити грузинською випічкою та побігти далі по справах. Йдеться про мережу кафе «Тоне», де продаються традиційні страви грузинської пекарної справи. Вартість випічки — у межах 30-40 гривень. Також тут продають чай, каву та холодні напої.


Теги: ресторани

Переглядів: 12063
Поширень: 4

Останні новини