Вінницькі старшокласники зіграли у квест «Гвардійці змолоду»

Життя нацгвардійців військової частини 3028, що в Калинівці, показали вінницьким старшокласникам. Це учні 9-10 класів шкіл міста та області. Для того, щоб діти змогли відчути на собі будні військових, їм провели квест «Гвардійці змолоду».«Це наша ініціатива, для того, щоб діти відчули себе нацгвардійцями на день. Ця гра закріпить любов до здорового способу життя, дисциплінує, вчить бути витривалими», - пояснює офіцер групи інформації та комунікації військової частини 3028 Нацгвардії України Микола Коваль.

Учасників розділили на 5 команд по 10 чоловік в кожній. Гру для гостей, військові розпочали урочистим відкриттям. Підняли Державний прапор та згадали хвилиною мовчання загиблих на Сході військових.

Всього для школярів підготували 7 завдань.

1 – е, з якого стартували, розмінування поля. Команди шукали в траві умовну вибухівку, її замінили пластикові пляшки із папірцями всередині. Зі слів на них, учасники квесту складали підказку.

Наступне завдання – виготовлення тактичної карти. Гравці запам’ятовували розташування об’єктів на карті-оригіналі та наносили позначки на свою.

«Найважче було запам’ятати, прибігти на свою базу і не забути, щоб перенести це на пусту карту. А взагалі не складно було, цікаво», - розповідає гравець з Калинівки Олег Бабій.

Під час інтелектуального етапу квесту тинейджери показали знання козацької тематики.

Також збирали та розбирали зброю на швидкість, спробували себе у ролі снайперів, щоправда, цілились та метали тенісний м’яч, та долали смугу перешкод «В атаку!».

Як і годиться військовим - «війна війною, а обід за розкладом». Поки вирішували, хто переміг у грі, для молоді розгорнули на території частини польову кухню. В меню «нацгвардійців на день»: суп, гречана каша з м'ясом та солений огірок.

За результатами гри обрали три команди-переможці: 

1 місце зайняли гравці з м. Козятин «Молода Січ»; 2 місце Калинівські «Соколи»; 3 місце – зайняла вінницька команда ЗОШ №26 «ім. Івана Богуна». Військові кажуть, такі квести продовжать влаштовувати і надалі. 


Переглядів: 2253
Поширень: 0

Останні новини