Рада не підтримала відставку Гройсмана

Сьогодні, 30 травня, до Верховної Ради було внесено питання про відставку Володимир Гройсмана. За зняття Гройсмана  з посади проголосували менше чверті парламенту -  97 депутатів.

Перед початком голосування Прем‘єр-міністр наголосив, що ніколи не тримався за посаду і не перекладав відповідльності на інших.

«Я ніколи у своєму житті не перекладав ні на кого відповідальність. З раннього віку моя відповідальність була переді мною. І досі я її відчуваю.

Чую багато критики на адресу Уряду. Деколи вона є справедливою. Я розумію, наскільки сьогодні складні питання в нашій країні, наскільки людям непросто. Нелегко бути Прем’єр-міністром коаліційного Уряду, в якому потрібно знаходити консенсусні рішення, що забезпечують стабільність. Нелегко сьогодні обслуговувати державний борг, за яким лише цього року маємо повернути 417 млрд грн – це третина державного бюджету.

Разом з тим, я – абсолютний реаліст, і знаю, що ті кроки, які ми робили, розпочинають зміни. Ці зміни можуть бути швидшими, якщо парламентські фракції, незважаючи на свої політичні приналежності, будуть об’єднуватися і голосувати. Це, вважаю, найголовніше завдання», - зазначив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що після заяви Зеленського про те, що  Гройсман має піти у відставку, Президент не назвав жодної нової кандидатури на цей пост .

Зазначимо, згідно з Конституцією навіть при відставці прем‘єра, діючий уряд в повному обсязі працює до призначення нового уряду. На «перехідний» період призначають виконуючого обов‘язки прем‘єр-міністра , який не має права  підписувати  будь-які документи.

Тож можемо говорити, про те,  що народні обранці зайняли державницьку позицію. Адже навіть людям далеким від політики (нині таких в Україні не так багато) зрозуміло, що залишати країну, уряд якої очолює «весільний  генерал» в нинішніх умовах  вкрай  небезпечно.


Теги: Уряд


Переглядів: 1796
Поширень: 0

Останні новини