У Вінниці розпочався фестиваль «Чілдрен кінофест»

В Україні вже шостий рік поспіль відбуватиметься фестиваль «Чілдрен кінофест». У Вінниці цього року він проходить з 31 травня до 9 червня. Потрапити на покази мультфільм у кінотеатр «Родина» можна щоденно, за попередньою реєстрацію на сайті 

«Чілдрен кінофест» відбуватиметься у 22 містах України.  Фестиваль традиційно проходить на благодійних засадах, і відвідати його може кожен бажаючий безкоштовно. Щоденно сеанси розпочинатимууться о 12:00. 

Відкриє «Чілдрен Кінофест» сімейна стрічка «Зоопарк» спільного виробництва Ірландії та Великої Британії. Вона розповідає про Белфаст у часи Другої світової війни – головні герої з усіх сил намагаються врятувати тварин з місцевого зоопарку. Фільм Коліна МакАйвора було визнано найкращою сімейною стрічкою на думку молодіжного журі міжнародного кінофестивалю у Сіетлі. 

Традиційно юні глядачі виступають у ролі журі фестивалю та голосують за фільми, які сподобалися їм найбільше. Переможця міжнародного конкурсу буде обрано шляхом підрахунку глядацьких голосів та оголошено на Церемонії закриття у фестивальному центрі, кінотеатрі «Київська Русь» 9 червня.

Також у рамках фестиивалю на глядачів чекає показ робіт-фіналістів Третього конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми у віці від 7 до 14 років. Десять картин-фіналістів буде показано на великому екрані кінотеатру «Київська Русь» у присутності авторів та у всіх містах-учасниках фестивалю 8 червня. Переможців конкурсу обере професійне журі, а глядачі фестивалю по всій Україні за допомогою голосування оберуть переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій». 

 Як і завжди, фестиваль закриє володар Гран–прі попереднього року – фентезі-фільм «Сторожова застава» Юрія Ковальова про подорожі сучасного школяра у часи Київської Русі. У 2018 стрічка стала першим українським переможцем «Чілдрен Кінофесту».

Фестиваль «Чілдрен Кінофест»  відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ОТП Банк Україна, Українського культурного фонду, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).



Переглядів: 2426
Поширень: 0

Останні новини