Що необхідно побачити у Києві і де зупинитися на ночівлю

Київ – древнє, видатне місто. У ньому є безліч історичних, культурних та сучасних пам’яток, які варто побачити на власні очі. Якщо ви поїдете до столиці з туристичною метою чи у відрядження, то вам обов’язково доведеться подбати про можливі варіанти ночівлі. Як приклад, пропонуємо звернути увагу щодо подобоаої оренди житли у Шевченковському районі Києва. Отримати корисну інформацію з цього питання та переглянути ціни можна на сайті https://arenda.com.ua/ru/search/shevchenkovskiy/.

Де ночувати в Києві

Будучи столицею України, Київ може запропонувати своїм гостям величезну кількість готелів. Але, чесно кажучи, ціни на розміщення в них зависокі навіть за європейськими мірками. Тому гостям столиці варто прислухатися до корисної поради: знімати житло подобово.

Оренда квартири чи хостелу завжди є вигіднішою, ніж розміщення в готелі. Адже ви не платите за послуги обслуговуючого персоналу. Вам ніхто не нав’язує сніданок, що зазвичай включений у вартість та є обов’язковим. Завдяки сайту ви легко зможете відфільтрувати пропозиції за цінами, кількістю кімнат у помешканні та умовами, що пропонуються у житлі.

Незалежно від того, приїхали ви до Києва працювати чи відпочивати, вам потрібно обрати оренду квартири в правильному районі столиці. В жодному випадку не орендуйте житло в самому центрі міста – на Майдані Незалежності та Хрещатику. Це дуже дорого. А також шумно. Ви опинитеся в усіх можливих заторах столиці зранку і до пізнього вечора. Оптимальний варіант – це проживання на вулицях, що віддалені від центру на 3-5 км. Тому гостям столиці варто звернути увагу на Шевченківський район.

Переваги проживання в Шевченківському районі:

Чудова транспортна розв’язка (метро, швидкісний тролейбус, автобуси, маршрутки, таксі). Затишний та зелений район. Є історичним центром столиці. Прийнятні ціни на оренду житла. Наявність великих торговельних центрів, центрів розваг та мереж супермаркетів. Чимала кількість видатних місць.

На що подивитися в Києві

Вам варто визначитися, що саме ви хочете побачити в столиці. Це можуть бути і пам’ятки, які були створені століття та навіть тисячоліття тому. Хтось бажає побачити святині Києва. Інші прагнуть, аби їм відкрився Київ сучасний, молодіжний чи нічний. Пропонуємо перелік різноманітних видатних місць Києва.

Андріївський узвіз

Це пішохідна зона столиця, що знаходиться на Подолі. Старовинний та гарний район міста. Узвіз славиться там, що майже кожен будинок має свою історію. Обов’язково відвідайте Андріївську церкву та підіть до бронзових скульптур Проні Прокопівни та Голохвастова. До речі, гості столиці та кияни мають традицію: якщо потриматися за ручку Проні та загадати бажання, то воно здійсниться.

Міст закоханих у Маріїнському парку

Чудове місце, якщо до Києва ви приїхали удвох. Тут можна повісити замочок із датою та вашими іменами, що буде символом вічного кохання.

Будинок з химерами

Ця будівля нагадує замки із фільмів жахів. Неймовірний витвір архітектора Городецького. Споруду прикрашають численні фантастичні істоти.

Липа Метра Могили

Цьому дереву понад 400 років. Липа входить до списку найстаріших дерев України. Саджав її свого часу митрополит Петро Могила, відомий як засновник Києво-Могилянської академії. Липа росте поруч з фундаментом Десятинної церкви на Старокиївській горі.

Майдан Незалежності та Хрещатик

Якщо ви не були на Майдані – ви не були в Києві! Сьогодні це вже не лише історичне, але й сакральне місце на карті Києва. А Хрещатик є головною вулицею міста. Саме тут ви зрозумієте, чому символом Києва є каштани.

Що відвідати в Шевченківському районі

Якщо у Києві ви будете недовго та вирішили оселитися в Шевченківському районі, то вам цікаво буде відвідати пам’ятні місця на цій території. Адже варто знати, що колись це був історичний центр Києва. Що тут можна побачити?

Музей Терещенків. Ботанічний сад. Золоті ворота. Володимирський собор. Парк ім. Тараса Шевченка. Червоний корпус університету ім. Тараса Шевченка. Софійський собор. Музей телебачення на Мельникова. Пам’ятник кавомолці на провулку Шевченка. Дитяча залізна дорога. Фонтан бажань на Великій Житомирській. Пам’ятник київському віслючку на провулку Рильського. Столичний цирк. Кунсткамера на Хрещатику. Бронзовий кіт Пантелеймон, який здійснює бажання (ст. м. «Золоті ворота»). .

Переглядів: 1896
Поширень: 0

Останні новини