16-річний юнак потрапив до лікарні через ураження електрострумом на даху вагону

У зв’язку з закінченням занять у школах та коледжах почастішали випадки травмування дітей та підлітків через небезпечні розваги на залізниці.

Так, 31 травня на станції Вінниця-Вантажна восьмикласник 2003 року народження, під час прогулянки з друзями заліз на вагон, ймовірно, заради селфі, та був уражений електрострумом від контактної мережі.

Підлітка в критичному стані доставлено до опікового відділення вінницької лікарні.

З початку 2019 року внаслідок ураження електричним струмом травмовано 20 сторонніх осіб, з них 5 – смертельно. Серед травмованих дев’ятеро дітей віком до 16 років, одна дитина загинула. За відповідний період 2018 року внаслідок ураження електричним струмом було травмовано 8 сторонніх громадян, з них одного – смертельно. Серед травмованих було 2 дітей віком до 16 років.

Укрзалізниця вкотре попереджає, що робоча напруга контактної мережі – 27 тисяч Вольт. При наближенні до проводу ближче ніж на 2 метри може виникнути електрична дуга між тілом людини і проводом та завдати електротравму з важкими наслідками для здоров’я. Пам’ятайте: жоден лайк не вартий смертельного ризику!



Переглядів: 3382
Поширень: 0

Останні новини