Вінницькі аудитори з початку 2019 року відшкодували втрат на суму понад 18 млн грн

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області впродовж січня - квітня поточного року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму майже 18,2 млн грн.

До правоохоронних органів передано матеріали 16 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 13 досудових розслідувань та вручено 21 письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Окрім того, проведеними 6 державними фінансовими аудитами встановлено фактів неефективних управлінських рішень, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму понад 148,2 млн грн.

За допущені фінансові порушення 6 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, зокрема 2 осіб звільнено із посад.

У 29 випадках до установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовані такі заходи впливу, як попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень та повернення використання не за цільовим призначенням суми субвенції на суму понад 980 тис. грн.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 107 управлінських рішень.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про фінансову операцію, яка підлягає фінансовому моніторингу, на загальну суму понад 1,3 млн грн.


Теги: аудит

Переглядів: 1624
Поширень: 0

Останні новини