На Вінниччині будують завод з переробки кукурудзи

4 червня, голова облдержадміністрації Валерій Коровій  побував у селищі Демківка, де розгортається масштабний інвестиційний проект з будівництва заводу «Дакса Бунге Україна».

Валерій Коровій підкреслив, що зазначений проект є черговим етапом реалізації стратегії, за якою Вінниччина працює останні 2-3 роки. Її базовий елемент – це формування конкурентного середовища, що стимулюватиме кампанії, які хочуть вести чесний бізнес, інвестувати, створювати робочі місця, опановувати нові ринки збуту.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій подякував керівництву компанії в особі генерального директора «Дакса Бунге Україна» Дмитра Горшунова,  підкресливши: «У досить непростий час для України компанія, яка інвестує, заслуговує на всебічну підтримку. Робота над даним проектом є прикладом того, що життя продовжується і потрібно працювати». Очільник області також додав, що будівництво заводу «Дакса Бунге Україна» сприятиме формуванню конкуренції на ринку та стимулюватиме фермерів до вирощування якісних сортів кукурудзи, адже створення виробництва з доданою вартістю - це завжди вигідний експорт, який надає для економіки валютну виручку. Фермери стимулюються, адже їм йдуть замовлення, їм допомагають у створенні нових сортів, якісних і витривалих, а їх продаж – це завжди для них «жива виручка».

Дмитро Горшунов, як  представник інвестора (американської компанії «Бунге», в партнерстві з групою «Даксе»)  зазначив, що вартість даного проекту становить  14 млн. доларів. Буде створено біля 50 робочих місць, а податки будуть сплачуватись до бюджету місцевої громади.

Завершення  комплексу з переробки кукурудзи планується  у 2020 році до початку збирального сезону.

Довідка:

Акціонери: 60% - група компаній Дакса (Dacsa Maicerias Espanolas, S.A.) провідний Європейський переробник кукурудзи та рису, який переробляє близько 800 тис тонн продукції на 6 заводах; центральний офіс - Валенсія. Іспанія

40% - група компаній Бунге (Bunge, ltd.) - один із провідних переробників та експортерів сільськогосподарської продукції в світі, центральний офіс - Вайт-Плейнс (штат Нью-Йорк) США. В Україні - один із найбільших експортерів соняшникової олії та зернових.

Інвестиційний проект передбачає будівництво заводу з переробки кукурудзи на крупу та борошно потужністю 300 тонн кукурудзи на день (100 тис. тонн на рік).

Потужність зберігання - 8,400 тонн кукурудзи, 900 тонн - побічних продуктів, 1,000 тонн - основних продуктів. 80% готової продукції планується реалізовувати на експорт.

Для реалізації інвестиційного проекту передбачається земельна ділянка 2.96 га, що знаходиться у власності ТОВ «Дакса Бунге Україна» в с. Демківка, Вінницька область. Сума інвестицій складає 14 млн дол. Основне обладнання постачається італійським виробником GBS (Golfetto Berga Sangati).




Переглядів: 4951
Поширень: 1

Останні новини