«13 шефів»: від молекулярки до цукерочки – Андрій Паньковський з Red Zeppelin вміє дивувати

Чергова вечеря проекту відбулась у сімейному ресторані на Вишенці, ще одній комфортній місцинці від ресторатора Валерія Сиверчука. Присвячений рок-музиці Red Zeppelin – заклад великий й просторий, але є у ньому затишна кімната, де розмістились за столами всі шефи та спонсори проекту. До речі, ресторан продовжував обслуговувати клієнтів й під час важливої для шефа вечері-презентації!

Герой дня – Андрій Паньковський має кулінарний стаж 21 рік, адже почав працювати кухарем ще під час строкової служби у війську, потім з невеличкої кав’ярні перейшов у «Версаль» (працював там півтора року), далі був «Спорт-Тайм» (шість років), потім «Тифлісі», став шефом у «Мегамолі» (запускав дитяче кафе «Мегамошу»), було ще кафе «Папан-Маман»… І ось тепер він у Red Zeppelin презентує свої таланти.

Перше що зустрічає гостей – прикрашений стіл. Гілочки маленьких червонястих томатів, букетики з мікрогріну в стаканах, фактурні перчинки та горошини перцю повсюди. У хлібних корзинках лежить хрусткі скибки лавашу з тертим сиром. У якості аперитиву подають ароматну та міцну настоянку з горіхового мікрогріну. На столах глечики з насиченим жовтогарячий лимонадом.

І першою ж стравою шеф Андрій спромігся вразити всіх! У якості холодної закуски подали страву, що йменувалась паштетом з птиці з базиліковим спонжем, яблучним пюре та чіпсами з льону. І якщо всі інгредієнти одразу кидались в очі, то виникало запитання де ж паштет? Виявилось, що скромні яскраві міні-томати є не тим, чим здаються на перший погляд! Чудеса молекулярної кухні! 

«Томати» – це кульки паштету затягнуті томатним соком з текстурою «каппа». Чудернацький спонж і молекулярний їстівний сніг з мальто, дегідрована синя капуста прикрашали композицію, яку довершував яскравий штрих – гелем з фрешу тої таки капусти декорували тарілку. Португальське напівсухе тихе біле вино Gazela Vinho Verde Branco покликано було лиш вдало відтінити ці небанальні смаки. Вражає!

На першу страву маємо суп з морепродуктів з пюре з коренеплодів на вершковій основі з апельсиновою цедрою і прованськими травами. У ніжному та пікантному супі були креветки і мідії, а трави також опинились на коктейльному стакані. Коктейль «Грейпфрутовий улун», створений шеф-барменом Віталієм додавав потрібну гірчинку до страви.

Основна рибна страва – філе лосося, томлене у білому сухому вині з буряковим соком на пюре з топінамбура. «Топінамбур обрав, щоб підсолодити рибну кислинку», – говорить шеф. Рибка яскраво-червона від буряку, а навколо неї бурякові чіпси та цитринковий кружалець. Охолоджене сухе італійське вино Prossecco Rivani сповіщало абрикосово-персикові нотки і відтіняло смак страви.

У перерві спонсори проекту презентують свої новинки. TopRest – ножі та інше приладдя, Metro – нові цікаві продукти.

Основна м’ясна страва – підкопчений на фірмовому смокері ростбіф з тушкованим у вершках коренем селери та м’ясним соусом. До м’яса – перероблена «Кривава Мері» на гречаному спирті прикрашена зеленню. Напій додавав страві гостроти. 

І ось час для десерту! Це цукерка кокосова, що подана у шоколадній сфері з пломбірним кремом. Шеф Андрій зізнається, що найважчим було створити крихкі сфери з розтопленого молочного шоколаду, але він міг би додати такий десерт до загального меню ресторану. «Для цукерки я поєднав мигдаль, кокос, згущенку і печиво. В сферах був заварний крем з додаванням коньяку. Посипка навколо – шоколадний бісквіт та висушені шоколадні крихти і знову молекулярний мальто. І ще малиновий соус на тарілці», – розповідає після вечері шеф.

Десертний напій до вишуканої цукерочки – португальський портвейн Sandeman Porto Ruby з нотками смородини та вишні. І після вечері гості ще довго не розходились з привітного Red Zeppelin та згадували неймовірне поєднання смаків, новітні технології приготування, екзотичну закуску і неперевершений смак всіх страв.



Переглядів: 5985
Поширень: 2

Останні новини