KIDS OPERAFEST у Тульчині відкрила казкова опера «Король Дроздобород»

У вівторок, 4 червня, на території палацу Потоцьких у Тульчині розпочався третій open air фестиваль OPERAFEST TULCHIN.

Особливістю цьогорічного фестивалю є те, що його вперше розділено на дві великі частини: KIDS OPERAFEST та GRANG OPERAFEST, які триватимуть 4-5 та 7-9 червня відповідно.

Говорячи про особливості цьогорічного фестивалю та, зокрема, про його дитячий компонент слід зазначити, що минулого року була лише одна дитяча постановка «Коза дереза», а бажаючих переглянути виставу було дуже багато. Тому цього року було прийнято рішення розширити фестиваль і зробити окремо дводенний дитячий KIDS OPERAFEST. Загалом очікується близько 10 тис діток з усіх куточків Вінниччини. Крім того протягом місяця до 22 травня ми проводили вікторину для дітей, де потрібно було відповісти на 5 запитань, що стосується дитячої опери. У цій вікторині немає тих, хто програв і протягом двох днів на фестиваль приїдуть приблизно 1,5 тис дітлахів.

Відкрила цьогорічний оперний сезон у Тульчині казкова опера «Король Дроздобород» у виконанні Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва, поставлена за мотивами однойменної казки Братів Грімм. Саме ця постановка, за результатами найпрестижнішої премії України «Київська пектораль», визнана кращою дитячою виставою 2018 року.

Опера «Король Дроздобород» виконана напрочуд красивою українською мовою та створена за законами сучасного глядацького сприйняття. Вона захоплює неповторним сценічним драйвом, яскравими барвами декорацій і фантазійних костюмів, що переносять глядача до казкової країни добра і див.

Ввечері на головні сцені фестивалю для глядачів ожив чарівний світ Disney та легендарні мультфільми-шедеври. Вперше в Україні солісти Disney Intertainment презентували унікальний концерт-шоу «Colours of the wind».

Улюблені пісні з мультфільмів «Король Лев», «Красуня і чудовисько», «Попелюшка», «Покахонтас», «Книга джунглів», «Бембі», та багато інших почули глядачі у виконанні американських співаків, які вже багато років озвучують нові роботи компанії Disney, а також Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії та академічного камерного хору «Глорія».

Своїми враженнями від виступу на єдиному в Україні оперному open air фестивалі поділились американські виконавці Дрю Таблак, Коннор Сміт та Лаура Елсі Дікінсок під час пресконференції по завершенню виступу. Всі вони відзначили, що їм надзвичайно сподобалось виступати на головній оперній сцені в Тульчині і вони горді, що мають можливість поділитись своєю творчістю на цьому фестивалі.



Переглядів: 2471
Поширень: 0

Останні новини