Гавайський спорт по-Вінницьки

Зняти стрес, підкачати м’язи, запобігати серцево-судинним захворюванням.

Усе та гуртом – допоможе катання на SUP-дошці.

І хоча цей вид спорту – родом із сонячних Гаваїв, сапсерфінг у Вінниці набуває все більше популярності.

Вперше на дошку для плавання активні вінничани стали рік тому. Спершу це були кілька любителів поганяти на ній Бугом. Компанія розросталась, тоді й вирішили створити SUP-клуб.

Гавайський спорт по-Вінницьки

«Чомусь так сталося, що у Вінниці з одного боку дуже потужна спортивна школа з водних видів спорту, а з іншого — практично відсутня можливість пересічним громадянам «просто спробувати». І це при тому, що річка посеред міста протікає. От і виникла ідея (ще роки три назад), що треба з цим щось робити Вирішили з чого почати — започатковуємо ком'юніті у форматі спортивного клубу. Тобто, по-перше — це для аматорів, для тих, хто в секцію не ходив і на олімпіадах медалей не вигравав (зараз десь посміхається з цих слів Інна Осипенко-Радомська», - розповідає ініціатор розвитку сап серфінгу у Вінниці Костянтин Прилєпський.

Усі разом ловлять хвилю не лише на Грецькому та Чорному морях, а й підкорюють Дунай, Дніпро та Південний Буг. Збираються на пляжах «Хімік», «Гонти», або на Сабарові та сідлають сапи.

Гавайський спорт по-Вінницьки

«Відпрацьовуємо технічні елементи (для цього не обов'язково далеко плисти), або ж, накатуємо кілометраж. Тоді, це, мають, бути маршрути як уверх за течією (аж за Стрижавку), так і униз (наприклад, від «Хіміка» до Сабарова і назад). Але вверх — частіше, бо униз — вже з'являється трафік — прогулянкові катери. Ми, звичайно, тримаємо дистанцію і дотримуємося правил, але якщо є вибір — то завжди краще ходити там, де ніщо не заважає. Ми балансуємо десь на межі: з одного боку заманюємо «просто спробувати», а з другого — агітуємо у «збірну Вінниці з SUP», а то три учасники щось замало, є на кого рівнятися, є з кого брати приклад, Ізмаїльський сап-каяк клуб, наприклад. Їх діти вже виступають на змаганнях чи не на рівні з дорослими», - додає Костянтин.

Сапсерфінгом можна займатись як дорослим, так і дітлахам. А ще – дієві на воді й заняття з йоги.

Фото зі сторінки Фейсбук Костянтина Прилєпського 



Переглядів: 2818
Поширень: 0