На кінець червня вінничани боргують 110 мільйонів гривень

Рівень розрахунків за послуги, спожиті в травні, – лише 67 %. Загалом станом на 20 червня населення боргує 110 мільйонів гривень, враховуючи несплачені нарахування за травень місяць

Звертаємо увагу, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №630 споживачі зобов’язані сплачувати за комунальні послуги до 20 числа щомісяця. До підприємства продовжує звертатися населення щодо нарахувань за послугу з централізованого опалення, які отримали в платіжках за травень.

Варто зауважити, що розрахунки за послугу з централізованого опалення на підприємстві здійснюються за двоставковим тарифом. Протягом опалювального періоду споживачі сплачують дві частини тарифу: умовно-постійну і умовно-змінну.

Із завершенням опалювального сезону нараховується лише умовно-постійна частина тарифу. Саме нарахування умовно-постійної частини тарифу за послугу з централізованого опалення споживачі побачать у платіжках за травень і далі протягом
всього міжопалювального періоду (як зазвичай, з травня по вересень). Це, в свою чергу, зменшує фінансове навантаження на споживачів в опалювальний період.

Втім, і в опалювальний період, і в міжопалювальний незмінним залишається те, що споживачі зобов’язані сплачувати рахунки за спожиті послуги до 20 числа щомісяця (відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №630).

Тому закликаємо всіх перевірити свої рахунки і якщо існує накопичений борг за попередні періоди, обов’язково погасіть його вже зараз!

Якщо борг великий і ви не можете його погасити одразу, підприємство йде назустріч і пропонує реструктурувати борг, сплативши його частинами. Головна умова при реструктуризації – одразу сплатити 30% від усієї суми, решту – частинами протягом визначеного періоду. Для цього необхідно звернутися в службу збуту КП ВММР «Вінницяміськтеплоенерго» за адресою вул. 600-річчя, 13.



Переглядів: 2065
Поширень: 0

Останні новини