До 4 липня на Вінниччині триватиме чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації

У неділю, 30 червня  відбулось відкриття чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків, яке цьогоріч проходитиме на Вінниччині.

Чемпіонат проводиться з метою визначення кращих у світі спортсменів та команд у спортивній пеленгації, а головне завдання змагань – підвищення рівня військово-патріотичного виховання молоді, популяризація радіоспорту в регіоні, зміцнення здоров’я, пропаганда фізичної культури та спорту серед населення.

Загалом у змаганнях братимуть участь 150 спортсменів з 13 країн світу. Старт змагань сьогодні, 1 липня, і триватимуть до 4 липня.

Вітаючи учасників змагань заступник голови обласної державної адміністрації  Олександр Крученюк зазначив: «Сьогоднішнє відкриття чемпіонату світу з радіопеленгації у Вінниці є надзвичайно важливою подією, адже до нас приїхали півтори сотні іноземців, які впродовж чотирьох днів змагатимуться, знайомитимуться з Вінниччиною, спілкуватимуться з подолянами. Бажаю успіху усім учасникам. Тримаю кулаки за українську збірну. Нехай кожен спортсмен привезе на свою Батьківщину найкращі спогади про чемпіонат у Вінниці».

 Довідково

Спортивна радіопеленгація - військово-технічний вид спорту, суть якого полягає в оперативному пошуку замаскованих на лісовій місцевості радіопередавачів за допомогою приймача-пеленгатора в найкоротший час. Цей вид спорту має велику оздоровчу цінність, що визначається перебуванням в природних умовах та позитивною дією природних факторів у сполученні з фізичною діяльністю. Спортсмен повинен бути хорошим легкоатлетом і орієнтувальником, мати великий запас різноманітних знань і навичок. Захоплення спортивною радіопеленгацією сприяє підготовці молоді до служби у Збройних Силах.



Переглядів: 2654
Поширень: 0

Останні новини