На Вінниччині велосипедисти проїхали 33 кілометри на ретровелосипедах в рамках ралі «Le Voyage Vintage»

У суботу, 29 червня, у селі Іванів Калинівського відбувся фановий (не спортивний) велосипедний заїзд «Le Voyage Vintage».

Загалом у заході взяли близько 200 учасників які подолали 33 кілометри мальовничих доріг Вінницької області з різними типами покриття.

Головна умова заїзду - наявність велосипеда лише у вінтажному стилі або виготовленого на теренах Радянського Союзу (Україна, Мінськ, Турист, Десна, Аіст та інші). Стиль одягу учасників також мав відповідати духу золотої епохи велосипедного спорту або велосипеду.

Програмою також були передбачені велоконкурси і розваги, фотолокації та дегустація подільської кухні.

Розповідаючи про заїзд та його значення для Іванівської громади заступник голови обласної державної адміністраціїОлександр Крученюк зазначив: «Колишнє містечко Янів отримало Магдебурзьке Право у 16-му сторіччі. Тут народилися і виросли відомі талановиті письменники, поети, громадські діячі, які прославили наші регіон і державу. Та ще є чимало важливих, пізнавальних відомостей про сучасне село Іванів, які можемо обговорювати. Цей захід допоможе розповісти та нагадати всій Україні про ще одне цікаве туристичне місце в Калинівському районі. Окрім велосипедного ралі «Le Voyage Vintage» тут запропоновано низку цікавих екскурсій, майстер-класів і концертів. Переконаний, що в наступні роки організація фестивалю вдосконалюватиметься й робитиме його ще більш привабливим і цікавим, як для українців так і для іноземців. Розширюймо кордони, пізнаваймо світ, ловімо найкращі моменти. Зізнаюсь, сісти сьогодні на велосипед і проїхатися вулицею, як колись у дитинстві, було просто неймовірно».




Переглядів: 3700
Поширень: 0

Останні новини