135 дітей з різних куточків України приїхали до Вінницької області на Всеукраїнський військово-спортивний вишкіл

Сьогодні, 19 липня, в наметовому таборі с. Пороги Ямпільського району на базі навчально-тренувального центру військово-патріотичного клубу «ФОРПОСТ» розпочав роботу Всеукраїнський військoво-спортивний вишкіл «Щит і меч».

Всеукраїнський військoво-спортивний вишкіл «Щит і меч», що вже втретє відбувається на теренах нашої області, проходить за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької обласної ради, департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, Ямпільської райдержадміністрації та районної ради, Вінницької обласної організації Товариства Сприяння Обороні України.

«Все починається саме з таких заходів. Любов до рідної землі, почуття колективу, відчуття обов’язку.  Коли доводиться приймати складні рішення, але відчуваєш, що ти в команді, що поруч є той, хто підставить надійне плече. Долати перешкоди, незважаючи ні на що, бути сильним фізично та духовно, любити і вірити в щасливе майбутнє нашої держави. Це найголовніші цінності в сучасному світі – в світі, де поважають лише сильного, і насамперед, сильного духом. І саме так ми маємо виховувати підростаюче покоління, якщо хочемо побудувати сильну в економічному та військовому сенсах державу», – наголосив голова облдержадміністрації Валерій Коровій. Керівник регіону побажав всім присутнім здоров’я, добробуту та мирного неба.

Кращі учасники клубів «Форпост» та «Гарт» продемонстрували свої вміння та навички під час зразково-показового проходження тактичної смуги перешкод.

Цьогоріч у заході візьмуть участь 135 учасників віком від 8 до 17 років з Вінницької, Дніпропетровської, Полтавської, Київської, Хмельницької та Житомирської областей. Під час проведення табору вони матимуть змогу покращити свою спортивну майстерність, отримають навики тактичної, інженерної, медичної підготовки, військової топографії та кульової стрільби,  ознайомляться з традиціями, звичаями та багатим історичним надбанням Ямпільщини.

Тренерами, командирами груп та суддями на змаганнях є вчителі предмету «Захист Вітчизни», інструктори вогневої та парашутно-десантної підготовки, представники військових частин, учасники бойових дій та діючі офіцери.

Для довідки:

На виконання Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017 – 2020 роки уже третій рік поспіль спільно з громадською організацією «Військово-патріотичний клуб «ФОРПОСТ» проводиться Військово-патріотичний спортивний вишкіл «Щит і Меч» в наметових таборах. Метою проведення вишколу є сприяння формуванню національно-патріотичного світогляду, військово-патріотичному вихованню молоді та підготовки до служби в Збройних Силах України, а також ознайомлення представників військово-патріотичних організацій із новітніми методиками та системами роботи з молоддю в умовах літнього табору.

Загалом протягом цих років учасниками двотижневого вишколу стали 460 осіб з числа дітей та молоді Вінниччини та інших областей України, які отримали знання та навички з військових професій.


Переглядів: 2294
Поширень: 0

Останні новини