ТОВ «Вінницька птахофабрика» пропонує працювати в Україні та не шукати заробітків у Польщі

Про нові можливості та умови працевлаштування на ТОВ «Вінницька птахофабрика» МХП розповіла начальник регіональної служби управління персоналом Юлія Логвиненко.

Агроіндустріальний холдинг МХП («Миронівський хлібопродукт») надає молодим фахівцям без досвіду роботи та спеціалістам зі стажем можливість працевлаштування з гідною зарплатою, безмежними можливостями для розвитку та кар’єрними перспективами на батьківщині. Газета «Місто» випуск №28 від 24.07.2019 пише про те, що більше не потрібно працювати в середньому 12 годин на добу на польських фермерів, отримуючи найнижчу для поляків платню, вимушено розлучатися зі своєю родиною, близькими та друзями.

За словами начальника регіональної служби управління персоналом ТОВ «Вінницька птахофабрика» агроіндустріального холдингу МХП Юлії Логвиненко, виробничим підрозділам підприємства дуже потрібні працівники різноманітних спеціальностей: лікарі ветеринарної медицини, зоотехніки, оператори інкубаційної станції, робочі з вирощування птиці.

«Ми із задоволенням приймаємо на роботу людей з вищою освітою, що мають інженерно-технічні спеціальності. Якщо казати про умови праці, вони не відрізняються від європейських. Підприємства забезпечують співробітників усім необхідним, у тому числі якісним робочим спецодягом і взуттям. Якщо говорити про рівень заробітних плат, ми успішно конкуруємо з іншими великими підприємствами регіону, а за деякими позиціями зарплата навіть вища. Наші співробітники отримують більше грошей, ніж у Польщі, якщо, звісно, враховувати, що за кордоном потрібно платити за житло, харчування, транспорт, зв'язок та інші першочергові потреби», – каже Юлія Логвиненко.

Конкретизуючи розмір заробітних плат, представниця підприємства проінформувала, що різноробочий птахокомплексу за місяць отримує від 12 до 18 тис. грн. За її словами, все залежить від декількох факторів: є фіксована оплата праці, є стабільні преміальні виплати та додаткові матеріальні винагороди, які сплачують після завершення кожного циклу вирощування птиці. Персонал переробного комплексу отримує більше – від 14 до 18 тис. грн. Заробітна плата інженерно-технічного персоналу ще вища.

«Хочу також звернути увагу на додаткові переваги. Ми забезпечуємо працівників з інших міст службовим житлом, а якщо є потреба, то селимо всю родину. Щодня транспорт підприємства безкоштовно везе людей на роботу та з роботи, співробітники обідають всього за 1 грн і, нарешті, щомісяця кожен працівник МХП отримує по 6,5 кг курятини. Все це, безумовно, є доброю нагодою задуматися про те, де краще працювати – за кордоном чи вдома, на батьківщині», – підсумувала Юлія Логвиненко.

За останніми даними Головного статистичного управління Польщі, середня заробітна плата працівників робочих спеціальностей у сільському господарстві становить 2 744 злотих (або 21 154 грн) на місяць. Разом із тим слід провести розрахунки обов’язкових витрат. Оренда кімнати для однієї людини в середньому коштує 800 злотих на місяць. Ще 300 злотих піде на харчування. 80 злотих – це витрати на Інтернет і мобільний зв'язок, ще 40 злотих – на інші побутові потреби. Таким чином, якщо не враховувати витрати на медичне обслуговування та транспорт, мінімальний прожитковий мінімум у Польщі – 1220 злотих. Отже, у заробітчанина залишається 1 524 злотих на місяць, тобто трохи більше ніж 10 тис. грн.



Переглядів: 6208
Поширень: 4

Останні новини