Вінницькі аудитори виявили порушень на суму понад 1,6 млн грн на комунальному підприємстві «Добробут» Іллінецької міськради

Під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Добробут» Іллінецької міської ради (далі – Підприємство) за період з 01.01.2016 по 28.02.2019 фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області виявили фінансових порушень на суму понад 1,6 млн грн.

Зокрема, через завищення підрядними організаціями (ТОВ «Шляхбудсервіс-2», «Промавтоматика Вінниця», ПрАТ «Барський машинобудівний завод») вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт, Підприємство зайво витратило понад 116 тис. грн.

До втрат активів та завдання матеріальної шкоди у розмірі майже 295 тис. грн призвело невжиття керівництвом Підприємства дієвих заходів щодо стягнення з боржників заборгованості за спожиті послуги.

Через неналежне виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» в частині укладання договорів зі споживачами Підприємство втратило можливість отримати понад 415 тис. грн.

Незважаючи на наявність на Підприємстві тендерного комітету, на який покладено обов’язки щодо здійснення процедур закупівель, фактично у 2017-2018 роках та січні 2019 року закупівлі (відкриті торги та переговорні процедури) проведено ТОВ «Альянс Експерт Груп», на послуги якого витрачено понад 20 тис. грн.

Окрім цього, незабезпечення відповідних умов для проведення інвентаризації призвело до заниження вартості основних засобів, а саме неоприбуткування мереж зовнішнього освітлення на майже 805 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань 2 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Директору Підприємства надіслано вимогу щодо усунення виявлених порушень та недопущення їх надалі. Про результати ревізії поінформовано Іллінецьку міську раду.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в Управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем.
 



Переглядів: 1864
Поширень: 0

Останні новини