У Вінниці під час інклюзивної вистави під відкритим небом вчили жестової мови та "співали" пісень

09 серпня 2019 у Вінниці відбулась інклюзивна лялькова вистава ”Казка про зайчика” від відкритим небом

Вінниця стала першим містом, де показали інклюзивну виставу та майстер-клас із жестової пісні в рамках гастрольного туру театральної студії “Білий Куб” . Перед виставою актори та акторки допомогли глядачам вивчити абетку жестової мови та разом “заспівали” пісню “Добрий ранок, Україно”.

Вистава “Казка про зайчика” відбулася в інтерактивному форматі за активної участі юних глядачів. Голова ГО “ЦГІ Ми разом” Олена Полозок зазначила: “Жестова мова є рідною мовою для багатьох українців. В країні 1,5 млн людей мають порушення слуху. Дітям із порушенням слуху та мовлення набагато легше руйнувати бар’єри у спілкувати через творче самовираження. Саме тому ГО «ЦГІ Ми разом» та колектив Навчально-реабілітаційного центру №6 (Київ) заснували у 2016 році театральну студію “Білий Куб”. Ми намагаємось зробити жестову мову трендом в Україні та мотивувати всіх вивчати її для того, щоб не мати мовних бар'єрів в країні та будувати інклюзивне та комфортне середовище для всіх”.

Далі театральна студія “Білий Куб” вирушить до Одеси.

Ляльково-театральна студія «Білий Куб» була заснована командою ГО «ЦГІ Ми разом» та колективом Навчально-реабілітаційного центру №6 (Київ) у 2016 році за підтримки Фундації «Ашан для молоді» з метою інтеграції світу нечуючих дітей у світ чуючих і навпаки. Театром керують та проводять інклюзивні вистави діти віком з 12 до 15 років із порушенням слуху та мовлення. Проект реалізується за підтримки Українського Культурного Фонду .




Переглядів: 2810
Поширень: 0

Останні новини