У Вінниці влаштували видовищний чемпіонат серед пожежників заради порятунку життя їхнього колеги

Найкрутішого у своїй справі пожежника Вінниччини обирали під час обласного етапу Firefighter Combat Challenge. Це видовищні змагання, де понад 70 рятувальників з усієї області демонстрували силу, витривалість, міцність нервів та м’язів.

«Ми визначаємо найсильнішого пожежника Вінниччини та кращу команду Вінницької області. Змагання відбуваються за програмою випробування американської системи відбору пожежних Firefighter Combat Challenge. Змагання по програмі 5 вправ. Це вправи, які пожежний виконує у повсякденній діяльності», - розповідає начальник аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ МНС Євген Копчук.

На Вінниччині такі змагання відбуваються вдруге. Масштабне дійство розгорнули на території на території спортивного комплексу ГУ ДСНС та ВПУ ЛДУ.

У повному протипожежному озброєні бійці ДСНС долали смугу перешкод, гасили умовну пожежу, прокладали рукавну лінію, добирались по драбині у вікно третього поверху навчальної вежі, тягнучи за собою 20-ти кілограмовий вантаж та евакуювали «лялькових» 80-ти кілограмових потерпілих з вогню. За лічені хвилини учасники 14 команд доводили, що знають свою справу на «відмінно».

Втім, служба «101» показала не лише професіоналізм та любов до професії. Змагання присвятили й благодійній меті: зібрати гроші на лікування свого побратима Сергія Довганя. Підполковник ДСНС веде бій за життя із рідкісною хворобою, що супроводжується тромбозом печінкових вен. Часу у зразкового чоловіка та батька двох синочків – обмаль. Сергію вкрай терміново потрібно робити пересадку печінки. Втім, зібрати суму, яку назвали за таку операцію, не під силу для родини Довгань.

«Сергій Довгань має професію, яка відповідає за реагування, а не за тил. Він рятувальник, справжній офіцер, який не раз рятував людське життя, пройшов шлях від начальника караулу до заступника начальника відділу реагування. Але тепер настав час рятувати його. Тому, в рамках обласних змагань, ми вирішили провести благодійний збір грошей», - зазначив начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук.

Тож, аби долучити до благодійного заходу якомога більше людей, на території спорткомплексу розгорнули десятки різноманітних цікавих локацій: для дорослих і дітей.

Виставка пожежної, водолазної та рятувальної техніки, польова кухня, майстер-класи з розмальовування екоторбинок та авторських футболок, фотозони, батут та інші кулінарно-розважальні точки, на яких розмістили скриньки для збору коштів.

«Білоруські лікарі провели обстеження, підтвердили діагноз: синдром Бадда-Кіарі, це тромбоз вен печінки. І вони готові прийняти Сергія на трансплантацію, але для цього потрібно внести 100 % передоплати – 125 тисяч доларів. В Білорусі нам визначили стан: середньої важкості. Але, за тиждень, після того, як ми повернулись до Вінниці, в Сергія відкрилась кровотеча з вен стравоходу. Його рятували в лікарні Пирогова. Там попередили: наступна кровотеча може закінчитись дуже сумно. Тому операція потрібна дуже гостро», - розповідає останні новини про стан здоров’я чоловіка Тетяна Довгань.

Загалом, за день змагань, вдалось зібрати 57 537 грн і ще 5000 зайшло на картку за години, поки тривав захід.

А от найкрутішими в змаганнях стали вогнеборці Якушинецького аварійно – рятувального загону спецпризначення. Наступний етап - всеукраїнські змагання кращих рятувальників, які пройдуть 14 вересня в Києві. 

А поки пожежники ведуть боротьбу зі стихією, Ви можете допомогти Сергію Довганю вести боротьбу за життя.

Реквізити для допомоги 5168 7427 0199 8167



Переглядів: 3396
Поширень: 1

Останні новини