Мавпячий дитсадок — у Подільському зоопарку

У родині павіанів-гамадрилів, які мешкають у Подільському зоопарку, чергове поповнення. Мавпенятка хлопчика народила одна із «дружин» самця гамадрила Джона.

В новонародженого малюка вже є на пів року старша сестричка по таткові, яка виявила інтерес до крихітного братика. Самки ж постійно допомагають одна одній по догляду за дітьми.

Голову мавпячого сімейства тимчасово відокремили від мам з дітьми. Наразі він у сусідньому вольєрі.

А породілля і новонароджений малюк — під контролем ветеринара.

«З новонародженою мавпочкою все добре. Вона увесь час біля мами, ссе материнське молоко. Мама теж почувається добре. Вона весь час біля дитини, не відходить ні на мить і рухається разом з нею, пригортаючи до себе», - зазначила майстер по догляду за тваринами Подільського зоопарку Наталія Чернищук.

У раціоні годувальниці — твердий і кисломолочний сир, йогурт, варена курятини та яйця. Про збільшення раціону мами мавпочки – розповів директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. Крім того, у її повсякденному раціоні виноград та інші фрукти. Обов’язковою щоденною стравою мавпи є насіння гарбуза. Воно не лише багате вітамінами й мінералами, але й має глистогінну властивість.

Як розповідають працівники зоопарку, фрукти та овочі молода мама їсть в будь-якому вигляді. Втім, як з’ясувалось, любить вона моркву і варену картоплю.



Переглядів: 2365
Поширень: 0

Останні новини