З початку року вінницькі митники виявили більше півсотні випадків незаконного переміщення через кордон наркотиків

Днями під час здійснення митного огляду рейсового автобусу «Кишинів-Липецьк» серед особистих речей гр. Молдови службовою собакою було виявлено незаявлені в митній декларації два блістера лікарського засобу «Alprazolam LPH» та один блістер лікарського засобу «CLONAZEPAM».

Відповідно до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів (документ затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 року №770), такі лікарські засоби належать до психотропних речовин, обіг яких обмежено.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України і тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів з їх подальшою конфіскацією. Наразі складено протокол, таблетки тимчасово вилучено до моменту прийняття рішення судом.

На сьогодні у Вінницькій митниці ДФС працюють 4 кінологічні команди, 3 з яких професійно підготовлені до пошуку наркотичних засобів.

Загалом з початку року вінницькі митники виявили 51 факт незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Було складено 47 протоколів, направлено до правоохоронних органів 4 повідомлення про протиправні дії, що містять ознаки злочинів, передбачених статтею 305 Кримінального кодексу України.



Переглядів: 2468
Поширень: 1

Останні новини