Вінницькі художники вітають місто та країну зі святами

До Дня Незалежності України та до Дня міста Вінниці Вінницька обласна організація національної спілки художників України відкрила роботу особливої виставки. Приурочене до свят зібрання робіт кращих представників живопису, графіки та скульптури міста вийшло урочистим, змістовним і фаховим.

У більшості картин патріотично-піднесені сюжети або ж краса рідного краю, чимало натюрмортів з квітами та пейзажів мальовничих куточків Вінниччини.

Одна з центральних робіт належить пензлю заслуженого художника України, майстра монументального живопису Михайла Васильовича Бабія. Вона зображує уквітчану жінку з врожаєм фруктів на фоні відомих вінницьких будівель і зветься "Серпнева Вінниця".

Ще одна з помітних робіт присвячена здобуттю українською православною церквою автокефалії та портрет Івана Богуна Миколи Олександровича Бондара. Скульптура заслуженого художника України Володимира Михайловича Овраха зображує голову Симона Петлюри.

Виставка різнобарвна й яскрава! На відкритті виставки голова Вінницької обласної організації Національної Спілки художників України Віталій Кононович Каспрук підкреслив, що всі художники спілки великі патріоти як країни, так і рідного міста і їх залежність лиш одна - від мистецтва,нескінченного бажання нести людям красу у полотнах та скульптурах. "Навіть у важкі для країни часи, наша місія - біля мольберта!", - сказав він.

Виставка, яка зібрала в одному залі 66 робіт тридцяти сімох відомих авторів триватиме ще тиждень (щодня, крім неділі, з 10.00 до 19.00) у галереї Спілки на Пушкіна,2.



Переглядів: 2971
Поширень: 0

Останні новини