Більше трьохсот майбутніх рятувальників склали Присягу

31 серпня на Європейській площі студенти та ліцеїсти першого курсу Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, що у місті Вінниця, і Ліцею цивільного захисту склали Присягу на вірність державі та народу України. Загалом Присягу склали понад три сотні курсантів, ліцеїстів та студентів-першокурсників. 

Начальник училища, полковник служби цивільного захисту Микола Говорущак привітав усіх зі святом, побажавши першокурсникам бути цілеспрямованими та відважними, крокуючи упевнено до мети. Висловив сподівання, що саме вони примножать славу ДСНС України, стануть взірцевим прикладом для наслідування та гордо нестимуть звання рятувальника.

«Найголовніше завдання, яке відтепер стоятиме перед вами, – отримання знань, що допоможуть стати справжніми професіоналами своєї справи. На цьому шляху вас супроводжуватимуть професійні педагоги та фахові спеціалісти нашого училища, які будуть вашими провідниками у здобутті професійних навичок. Чимало залежатиме від вашої наснаги та витримки, ініціатив та ідей, від бажання і цілеспрямованості у досягненні мети, адже в майбутньому ваші знання та професійні вміння захищатимуть життя людей. Сьогодні ви стаєте частиною великої та дружньої родини рятувальників. Рятувальник – це не просто професія, це покликання, реалізувати яке допомагає наш навчальний заклад», –  зазначив начальник училища.

«Віднині першокурсники стали повноправними спадкоємцями традицій мужності, звитяги, справжньої офіцерської честі, що завжди були ознакою однієї з найблагородніших професій – професії рятувальника. Віднині вони стали частиною великої сім’ї Державної Служби України з Надзвичайних Ситуацій. Тож хай береже вас і ваші родини Господь, шановні майбутні рятувальники! Щасливої вам долі та успіхів в оволодінні професією», – зазначив директор департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко. 

Слова вдячності пролунали і на адресу батьків, які допомогли та підтримали дітей у такому нелегкому та важливому рішенні – обрання не просто професії, а способу життя.

Пам'ять героїв, які віддали власні життя за вільну і незалежну Україну  вшанували хвилиною мовчання. Відбулась церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку Небесній сотні і загиблим Героям АТО/ООС.




Переглядів: 4061
Поширень: 0

Останні новини