Збірна Вінниці здобула бронзу домашнього командного чемпіонату України із блискавичних шахів

У День знань у Вінниці завершився командний чемпіонат України з шахів серед дітей до 12 років.

Посприяли проведенню змагання Міністерство молоді та спорту України, Федерація шахів України, спортуправління Вінницької облдержадміністрації, спорткомітет Вінницької міської ради, МДЮСШ № 6 міста над Бугом і меценатів. Шаховий форум пройшов за підтримки президента обласної федерації, міжнародного гросмейстера Аркадія Найдіча.

Команди грали у спортшколі № 6 за системою «стінка на стінку». В кожній – по два хлопці і дівчина (також могли бути запасні). Медалі розігрувалися одразу у трьох турнірах – із класичної гри, швидких і блискавичних шахів.

Стартували 26 команд, які представляють всі куточки нашої держави. В турнірі із класичних шахів перша збірна Вінниці зіграла на свій рейтинг – посіла шосту сходинку. На п’єдестал пошани тут підіймалися команда Миколаєва (рейтинг-фаворит) Івано-Франківськ і Київ-1. В швидкій грі перші два колективи помінялися зайнятими місцями, а кияни зберегли за собою бронзу.

А ось в блискавичних шахах господарі, нарешті, здобули бажані медалі. Золото знову отримала команда Івано-Франковська, срібло – Миколаєва, а бронзу – перша збірна Вінниці! В її активі – шість командних перемог і три поразки.

До чільної трійки вінничани увірвалися, перегравши в останньому турі із рахунком 2:1 свого головного конкурента – команду із Дніпра. Основними «забійниками» бронзових призерів виступили кандидати у майстри спорту України Юрій Штомпель (6,5 очки із 9 можливих на першій шахівниці) і Максим Біленький (7 очок на другій). Вагомий внесок на дівочій дошці внесла і Анна Копистиринська – 5 очок.



Переглядів: 2999
Поширень: 0

Останні новини