Майже 12 млн грн цього року було виділено на обладнання для Нової української школи

У вінницьких школах завершується перший навчальний тиждень. Цього року до перших класів за стандартами Нової української школи пішли майже 5000 дітей.  Для них облаштували сучасний освітній простір з новими меблями, комп’ютерною технікою та дидактичними матеріалами. Під час виїзної наради 5 вересня міський голова Сергій Моргунов завітав до ЗШ №3, щоб подивитись, як проходять уроки у класах НУШ. 

Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №3 ім. М. Коцюбинського цього року має три перших класи. Кабінети облаштовані усім необхідним для забезпечення нових стандартів навчання. Уроки проходять в ігровій формі, що найбільше сприймається дітьми - учні співають, танцюють, малюють.

«Ми з острахом ставились до Нової української школи, тому що ми боялись як сприймуть це вчителі. Діти і вчителі сприйняли нормально, а от батьки дуже переживали, що діти будуть гратись. Але ви бачите що діти, граючись, навчаються. І це важко і вчителю, і батькам, але дітям - подобається. Уже другий рік поспіль ми отримуємо нове обладнання, парти, дошки, проектори, ноутбуки. Тому ми спочатку були дуже цим здивовані, адже останній раз парти отримували у 1994 році», - ділиться своїми враженнями директорка школи №3 Надія Лепко

Колектив школи – учні та вчителі – приділяють чимало уваги розвитку рідного закладу. Спільними зусиллями вони осучаснили кабінет праці, зробили велопарковку та навіть облаштували тренажерний зал у підвалі закладу. 

«Я вважаю, що чим більше колективів, керівники шкіл, самих учнів та їхніх батьків будуть вболівати за свої заклади, тим вони будуть краще виглядати, і від цього залежатиме добра атмосфера в них. Сьогодні ми пересвідчилися на прикладі школи №3, що тут досить гарна синергія і взаєморозуміння між викладацьким складом і дітьми. Я думаю, що саме на таких принципах і мають працювати заклади у місті Вінниці. Але, на жаль, так не у всіх.  Якщо говорити про Нову українську школу,  - всі пам’ятають як у нас було в школі, особливо в початковій, - то зараз є досить серйозна різниця. Саме головне, що дітям дається більше можливостей для самореалізації, в першу чергу, і зовсім інші підходи, методика навчання. Реформу Нової української школи почав впроваджувати Уряд Володимира Гройсмана, і це дає вже певні результати, які  ми бачимо на прикладі першого і другого класів», - каже міський голова Сергій Моргунов

Також Сергій Моргунов зазначив, що цього року на впровадження Нової української школи у освітніх закладах міста було виділено 11 мільйонів 800 тисяч гривень. 

«З цих коштів: 7 мільйонів  -  кошти державного бюджету, 1,8 млн, які спрямували на закупівлю обладнання, - залишки попередньої освітньої субвенції, і 3 млн грн - це кошти міського бюджету на умовах співфінансування. Я вважаю, що саме за рахунок такої спільної відповідальності можемо досягати гарного результату. Ви чули, що сьогодні і керівництво школи і вчителі казали, що з минулого року стало відчутно і приємно, коли заходять в школу нові комплекти парт, дидактичні матеріали, мультимедійне обладнання, комп’ютери. І створюються умови для належного навчання наших дітей, щоб вони отримували якісну середню освіту», - додав міський голова. 




Переглядів: 4406
Поширень: 0

Останні новини