На ставці «Вервольф» пройшов щорічний фестиваль військової реконструкції «Жива історія»

Протягом 6-8 вересня у селищі Стрижавка проходив щорічний фестиваль військової реконструкції «Жива історія». Місцем його проведення організатори вкотре обрали «Історико-меморіальний комплекс пам’яті жертв фашизму», - «Вервольф». Організаторами та натхненниками заходу є  ГО «Жива історія».

У неділю, 8 вересня, відбулась головна подія фестивалю: відтворення бою за німецьке місто Вісмар, який відбувся в 1945 році. Учасниками видовищного шоу стали більше 200 реконструкторів з різних куточків України та із-за кордону (Польщі, Німеччинни, Чехії, Молдови). Історичної достовірності події надала участь військової техніки тих часів. Для цього залучили американський військовий джип часів Другої світової, а також гармати та міномети.

На території музейного комплексу було з достовірністю відтворено чотири польових табори: німецький, радянський, табір Української повстанської армії та Союзників (армії США та Великобританії).

Щоб долучитись до подій далекого 1945 року, на вихідні до Стрижавки  на ставку «Вервольф» прибули  кілька сотень  вінничан та гостей. Усі охочі мали змогу  після шоу сфотографуватись з реконструкторами і навіть постріляти з гвинтівок.



Переглядів: 3495
Поширень: 1

Останні новини