На вулиці Замостянській висадили ще 251 молоде дерево

У місті завершується масштабна реконструкція другої черги вулиці Замостянської. Сьогодні, 10 вересня, на цій ділянці завершили висадку молодих дерев. Всього саджанців - 251. Це клени та акації. Ці дерева добре приживаються у міському середовищі, створюють гарну тінь, очищують повітря, виділяють кисень, роблять міський простір більш затишним та комфортним.

Друга черга реконструкції вулиці Замостянської проводиться на ділянці між вул. Стеценка та Стрілецька. Тут вже заасфальтували проїжджу частину, тротуари, пішохідну алею уклали плиткою, раніше облаштували трамвайні колії по принципу «оксамитового шляху», який дозволяє забезпечити більш плавний хід транспорту. 

Оновлення вулиці також передбачало осучаснення зеленої зони на алеї та тротуарах, аналогічно за прикладом озеленення на першій черзі комплексної реконструкції вулиці. 

«Ми висаджуємо 251 дерево, серед яких акації та клени. Ці дерева вирощені у Голландії  зі сформованою кореневою системою у спеціальних «сумках». Їх вік  14-15 років,  висота саджанців від 4,5 до 6 метрів. Всі дерева згідно зі стандартами мають обхват стовбура близько 14-16 сантиметрів», - каже  заступник директора з агротехнічних питань МКП «Вінницязеленбуд»  Тетяна Прибиш

Вона додає, що на алеї влаштована автоматична система поливу дерев. Навесні ж планують провести обрізку, аби сформувати крону. 

«Ми їх висаджуємо з «сумок», ви бачите, це сформована коренева система, тому для дерева немає абсолютно ніякого стресу. Додаємо спеціальні кульки гідрогелю для затримання вологи, а також спеціальні стимулятори росту такі як «Корневін». На центральній алеї влаштована автоматична система поливу, всі дерева будуть штучно поливатися. Дерева, які посаджені на тротуарах, будуть поливатися нашими підприємствами поливо-мийними машинами», - додала Тетяна Прибиш.  

Нагадаємо, що минулого року на першій частині реконструйованої вул. Замостянська було висаджено 210 дерев.  Загалом же тут висадили вдвічі більше дерев, ніж було до реконструкції.




Переглядів: 4791
Поширень: 1

Останні новини