Впродовж двох тижнів у Вінниці триватиме фестиваль «ПОВІР У СЕБЕ»

Обмежень у творчості не існує – переконують учасники ХХVІI обласного Фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «ПОВІР У СЕБЕ», який розпочав свою роботу на базі Вінницького обласного краєзнавчого музею та триватиме два тижні – до 4 жовтня.

Цьогоріч  участь у ньому  беруть 120 обдарованих дітей та молоді  з функціональними обмеженнями з 23 районів, 5 міст обласного значення та 2 ОТГ. Вони підготували більше 500 робіт, виконаних  різними техніками. Серед експонатів виставки:

твори образотворчого мистецтва (акварель, гуаш, олівці, олійні фарби, аплікація (з тканини, паперу, шкіри), квілінг, графіка); твори декоративно-прикладного мистецтва (випалювання, вишивка бісером, вишивка стрічкою, вишивка хрестиком, вишивка гладдю, плетіння гачком, шпицями, вироби із бісеру, різьба по дереву); дизайнові композиції з використанням природного матеріалу (вироби з глини, з солоного тіста, з соломки, лози); - виготовлення іграшок (в’язані, шиті).У Фестивалі  беруть участь молоді автори літературних творів.

Організаторами обласного Фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «ПОВІР У СЕБЕ» є Вінницька обласна державна адміністрація, Вінницька обласна Рада та обласний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

Проводиться даний захід  з 1992 року.

«Основна мета, яку ми переслідуємо, організовуючи фестиваль розвивати творчі здібності дітей та молоді з функціональними  обмеженнями, самоствердження та реалізації їх талантів, сприяння їх інтеграції в суспільство, тож недарма гасло Фестивалю закликає: «Повір у себе і в тебе повірять інші»,- наголосила, відкриваючи  фестиваль та творчу виставку Наталя Заболотна – директорка  Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА.

Учасниками обласного Фестивалю є  переможці районних та міських відбіркових конкурсів, а також вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Це – діти та молодь віком від 7 до 35 років.

Про особливості проведення Фестивалю у 2019 році розповіла директор обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Олена Стоялова.

«Цьогоріч виставка робіт учасників Фестивалю  триватиме з 19 вересня по 4 жовтня. Глядачі, які відвідають виставку, голосуватимуть за учасника, робота якого найбільше сподобається, для цього підготовлені спеціальні скриньки. Пам`ятні відзнаки фестивалю отримає кожен його учасник, а  особливими подарунками будуть нагороджені 35 переможців, які отримають найбільшу кількість голосів, та заклад соціального обслуговування,  за учасників якого проголосують найбільше відвідувачів»,- зазначила посадовець.

Нагородження учасників відбудеться 4 жовтня у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені М. Садовського.


Теги: фестивалі

Переглядів: 2174
Поширень: 0

Останні новини