У Вінниці відсоток розкриття розшукових ДТП є одним з найвищих серед інших управлінь патрульної поліції в Україні

Сьогодні на засіданні виконкому йшлось про роботу патрульної поліції за 9 місяців цього року. Серед іншого, увага акцентувалась на профілактичній діяльності, спрямованій на запобігання вчинення правопорушень. Йшлось й про нагляд за безпекою дорожнього руху, а саме дотримання ПДР. Є водії, які після вчинення ДТП з певних причин покидають місце події, зокрема з початку року УПП у Вінницькій області зафіксовано 191 таких водіїв, 185 з яких встановлено. Тобто відсоток розкриття розшукових ДТП становить 96,9%. До речі, у 70 % випадках розшукати таких водій вдалося завдяки камерам Ситуаційного центру.

«За 9 місяців 2019 року вінницькими патрульними було  призначено та відпрацьовано  33 947 завдань. Всього за 9 місяців 2019 року у сфері порушень правил дорожнього руху складено 46 436 матеріалів. А у сфері публічної безпеки, зокрема за 9 місяців 2019 року, складено 5617 матеріалів. За 9 місяців 2019 року  винесено 47 486 постанов на загальну суму 12 млн 653 тисячі 443 грн, з них сплачено добровільно штрафів на суму 10 млн 89 тисяч 205 грн», – розповів начальник Управління патрульної поліції у Вінницькій області Редван Усеінов.

Також Редван Усеінов зазначив, що на особливому контролі як громадськості, так і керівництва НПУ і патрульної поліції зокрема, є виявлення водіїв, які керують транспортним засобом у стані сп’яніння. За 9 місяців 2019 року патрульними складено 2 046 адміністративних матеріалів за керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Крім того інспекторами патрульної поліції винесено 22 394 постанови за перевищення водіями встановлених обмежень швидкості руху на загальну суму 6,1 млн грн, з яких сплачено добровільно штрафів на суму 5,4 грн.

Затримання осіб, які підозрюються у вчиненні злочинів є одним з найважливіших напрямків в роботі патрульних. Так за аналізований період вінницькі патрульні по гарячих слідах встановили та затримали осіб, причетних до 492 злочинів. Серед яких: розбої – 1; грабежі – 14; крадіжки – 34;  тілесні ушкодження – 34; незаконне поводження зі зброєю – 24; наркозлочини – 178; підробка документів – 139; знищення або підробка вузлів агрегатів – 28.

Велика кількість складених адміністративних матеріалів патрульними свідчить про суттєве порушення водіями правил дорожнього руху, що є основною причиною дорожньо-транспортних пригод. Найпоширенішими причинами ДТП за аналізований період за даними Департаменту патрульної поліції є порушення правил маневрування; перевищення безпечної швидкості руху; недодержання дистанції; порушення правил проїзду перехресть; керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Ці та інші причини зумовили сумну статистику ДТП на дорогах нашої держави. Зокрема за аналізований період на території обслуговування управління патрульної поліції у Вінницькій області зафіксовано 1 075 ДТП, з них 958 – матеріальні (89%) та 117 – з постраждалими (11%), в яких загинуло 30 осіб та травмовано 157.

«Якщо провести аналіз ДТП з постраждалими за видами, то побачимо, що зі 117 ДТП з постраждалими за 9 місяців 2019 року відбулось 6 наїздів на велосипедиста, 43 зіткнення, 54 наїзди на пішохода та 14 інші ДТП, серед яких падіння пасажира, наїзд на перешкоду тощо. Існують водії, які після вчинення ДТП з певних причин покидають місце події, зокрема з початку року УПП у Вінницькій області зафіксовано 191 такий водій. Розшукати та встановити вдалось 185. Тобто відсоток розкриття розшукових ДТП становить 96,9%, що є одним з найкращих результатів серед інших управлінь патрульної поліції в Україні», – зазначив  Редван Усеінов

Йшлося й про профілактичну роботу. «В цьому році Департамент патрульної поліції започаткував та провів Перший всеукраїнський дитячий поліцейський табір «Вартові Безпеки» за фінансуванням Міністерства молоді і спорту національного патріотичного виховання. Разом з громадськістю розпочато проект «Вартові добра» в партнерстві з центром соціальних служб та служб у справах дітей, де надається гуманітарна допомога, проводяться профілактичні бесіди. Проведено акцію «Відповідальний пішохід» разом із студентською молоддю за підтримки Вінницької міської ради.  Співпраця з громадськістю в рамках реалізації важливих соціальних безпекових проектів підвищує довіру населення до правоохоронних органів,  і це підтверджується ініціативою з боку бізнесу, адже в цьому році до управління патрульної поліції у Вінницькій області звернулися громадяни, які виявили бажання започаткувати соціальний проект «Тонка синя лінія», що є найвищим показником результату розбудови довіри населення до поліції», – каже Редван Усеїнов.



Переглядів: 2570
Поширень: 0

Останні новини