Перший меморандум в підтримку здачі крові підписали у Вінниці

Понад 20 літрів крові та надію на життя тим, хто її потребує. День донора відзначили студенти та викладачі Технологічно-промислового коледжу вінницького НАУ.

Щоб врятувати життя не потрібно бути героєм. У цьому переконані студенти Технологічно-промислового коледжу. «По краплині – до життя» - так назвали акцію, під час якої, донори-новачки поділилися часткою своєї крові з тими хто її потребує.

«Я жодної хвилини сумнівалась, адже це справді була моя мрія. В моєму місті Крижополі є багато бійців, які загинули на війні, тому хочу більше допомогти людям», - каже студентка коледжу Богдана.

Юнаків та дівчат спершу оглядає лікар, потім беруть кров із пальця, щоб визначити групу крові. Та перш, ніж лягти на канапу – донори частуються солодким чаєм із пісочними коржиками.

У кожного взяли 450 мл крові. У якості заохочення кожен отримав звільнення від пар на два  дні від навчального закладу  та 90 гривень донорських від станції.

«Мені зовсім не це головне, тому що пари я не пропускатиму, - каже донор Максим, - Кров здаю вперше, сподіваюсь, що цим врятую чиєсь життя, адже її хтось дуже потребує».

Представники Вінницької обласної станції переливання крові підписали меморандум співпраці з керівництвом Технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету.

Щорічно на порятунок інших молодь, яка тут навчається, віддає понад 20 літрів крові, а День донора в закладі проводять вже пів десятиліття.

Донорську естафету студенти передали Вінницькому медичному колледжу ім. академіка Заболотного.



Переглядів: 3059
Поширень: 3

Останні новини